Το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά και χωρίς έπαρση

9:44 π.μ. - Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019
09:12 π.μ. - Τρί, 10/44/2019
Image: Το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας  πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά και χωρίς έπαρση

Με καλή διάθεση και προτάσεις στη συνάντηση με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου

Για το αίτημα που κατέθεσαν παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας για συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Μπινιχάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8  η επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένη Ιεράπετρα» κα Ελένη Βλάσση. Μεταξύ των θεμάτων που θα θέσουν είναι ότι ο πρόεδρος θα πρέπει να λειτουργεί πραγματικά ως πρόεδρος όλου του Δ.Σ. , να λειτουργεί θεσμικά και όχι παραταξιακά. Αυτό το υποστηρίζουν οι παρατάξεις. ( Ο κ. Θ. Χηνόπουλος σημειωτέων δεν υπέγραψε το αίτημα). Τώρα εάν αυτό δεν μπορεί να το δει ο κ. Μπινιχάκης είναι δικό του θέμα. Ο πρόεδρος μπορεί να αποδέχεται το αίτημα για συνάντηση όμως ακόμη και αυτό γίνεται με καθυστέρηση καθώς έχουν περάσει τόσες μέρες από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σημείωσε και πρόσθεσε.  Αυτό που επίσης επιθυμούμε είναι  να γνωρίζουμε  πότε θα γίνεται το δημοτικό συμβούλιο κάθε μήνα ώστε να γίνεται καλός προγραμματισμός και από τα μέλη προκειμένου να μπορούν να παραβρίσκονται .

Υποστήριξε πως το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να λειτουργεί με δημοκρατικούς θεσμούς, να ακούγονται όλες οι παρατάξεις και ακόμη να συζητηθεί και ο χρόνος που έχει ο καθένας ώστε να τοποθετείται.

Εν συνεχεία σχολίασε ότι από πλευράς της δημοτικής αρχής δεν υπάρχει διάθεση για συνεργασία και αυτό φαίνεται μέσα από σοβαρά ζητήματα όπως είναι αυτό της διεκδίκησης του τμήματος της Φυσικοθεραπείας όπου δεν υπάρχει πλήρης ενημέρωση σχετικά με τον φάκελο που είτε έχει κατατεθεί είτε συμπληρώνεται με στοιχεία,  προκειμένου να στηριχτεί το αίτημα προς το Υπουργείο.

Στην πορεία της συνέντευξης τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης υποστηρίζοντας ότι λειτουργεί δημοκρατικά και όχι παραταξιακά , είναι σε επικοινωνία με μέλη του συμβουλίου όπως πχ νοσοκομειακό γιατρό ώστε να μην συμπίπτουν οι συνεδριάσεις με εφημερίες, και αναφέρθηκε στο θέμα της πρότασης για δυνατότητα τοποθέτησης έως 6 λεπτά με αφορμή όσα έγιναν και ψηφίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του συμβουλίου.

Ακολουθεί συνέντευξη κας Βλάσση με παρέμβαση κ. Μπινιχάκη: