Το δρόμο της φυλακής πήρε ο 34χρονος για τη ληστεία στο πάρκινγκ

8:01 μ.μ. - Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017
08:12 μ.μ. - Τετ, 27/01/2017
Image: Το δρόμο της φυλακής πήρε ο 34χρονος για τη ληστεία στο πάρκινγκ

Μετά την απολογία του

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 34χρονος μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου για τη ληστεία στο πάρκινγκ την παραμονή των Χριστουγέννων στο Ηράκλειο.
 
Ο 34χρονος από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του αναφέρει ότι βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και αυτή ήταν που τον έσπρωξε να προχωρήσει σε μία τέτοια πράξη, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τις πιέσεις τοκογλύφων από τους οποίους είχε δανειστεί.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεχόταν απειλές για την οικογένεια του και σε μια στιγμή απελπισίας πήγε στο πάρκινγκ, όπου εργαζόταν παλαιότερα και υπό την απειλή όπλου προς τον υπάλληλο, κατάφερε να αποσπάσει τα χρήματα.
 
Ο δικηγόρος του Γιώργος Κοκοσάλης σε δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά:
 
“Οι τράπεζες δεν ευνοούν την επιχειρηματικότητα. Θέλει πάρα πολύ μεγάλη δύναμη για να σταθεί κάποιος επιχειρηματικά στις μέρες μας.
 
Όσο βαθαίνει η κρίση αναπτύσσονται τα “εξωτραπεζικά συστήματα αναφοράς”, οι γνωστοί τοκογλύφοι. Ό,τι πιο άθλιο και ελεεινό υπάρχει στην ελληνική κοινωνία αυτή τη στιγμή που είναι γέννημα-θρέμμα των καιρών.
 
Καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν εύλογες απροθυμίες στον οποιονδήποτε να κατονομάσει τον οποιονδήποτε κι έτσι προτιμά τον έντιμο δρόμο της φυλακής παρά τον κίνδυνο να αποκαλύψει το πώς και το γιατί.
 
Δεν κρίνω ποτέ τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
 
Θεωρώ όμως ότι πολύ σύντομα ο πελάτης μου θα είναι έξω, κοντά στην οικογένεια του και πιστεύω ότι στην πορεία θα αποδειχθεί το σύνολο των ισχυρισμών του.
 
Δηλαδή αναγκάστηκε να κάνει αυτήν την ηλίθια και ανόητη ενέργεια, προκειμένου ναα αντιμετωπίσει το καθεστώς της απελπισίας λόγω των χρεών του.
 
Ήδη εξέφρασε την επιθυμία να επιστρέψει το σύνολο των χρημάτων, δήλωσε ντροπιασμένος, γιατί τον συγκεκριμένο εργοδότη τον είχε σαν πατέρα του.
 
Στα χέρια του βρίσκονται ήδη τα χρήματα, που απέσπασε, του τα έδωσε η οικογένεια του και οι φίλοι του μετά από έρανο που έγινε.
 
Εγώ έχω καλέσει ήδη και θα καλέσω ξανά τον ιδιοκτήτη του πάρκινγκ, να επιδείξει τη μέγιστη επιείκεια. Να πειστεί ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος είναι γνωστός και τίμιος, ώστε να δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στον άνθρωπο αυτό”.
 
Το χρονικό
 
Όλα συνέβησαν γύρω στις 6 το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, όταν ο 34χρονος που φορώντας κράνος μοτοσικλέτας για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του πλησίασε τον υπάλληλο του πάρκινγκ και βγάζοντας ένα όπλο τον απείλησε ζητώντας του το περιεχόμενο του ταμείου.
 
Ο υπάλληλος του έδωσε χρηματικό ποσό ύψους 1.200 ευρώ και ο ίδιος στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
 
Πηγή: cretapost.gr