Το έργο του ΝΟΑΚ στο τραπέζι της συζήτησης των Δημάρχων Ιεράπετρας και Βιάννου με τον Περιφερειάρχη

7:19 π.μ. - Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021
07:06 π.μ. - Τετ, 02/19/2021
Image: Το έργο του ΝΟΑΚ στο τραπέζι της συζήτησης των Δημάρχων Ιεράπετρας και Βιάννου με τον Περιφερειάρχη

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ Σταύρο Αρναουτάκη, είχαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης μαζί με τον Δήμαρχο Βιάννου, κ. Μηνά Σταυρακάκη

Η συνάντηση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα προηγούμενης συνομιλίας των δύο δημάρχων στον Δήμο Βιάννου. Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε ο νότιος οδικός άξονας (ΝΟΑΚ) και συγκεκριμένα το τμήμα από τη Βιάννο έως την Ιεράπετρα και ειδικότερα τα τμήματα από το Μύρτο έως το Καλάμι, την παράκαμψη του Μύρτου και τον παραλιακό δρόμο από τον Μύρτο έως τα Τέρτσα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας σε δηλώσεις του τόνισε:

«Με τον Δήμαρχο Βιάννου συνεχίζουμε την κοινή προσπάθεια και θέσαμε στον Περιφερειάρχη Κρήτης την άμεση ανάγκη εξεύρεσης χρηματοδοτήσεων για την συνέχιση της εκπόνησης μελετών και την υλοποίηση οδικών έργων ζωτικής σημασίας για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. Το έργο του ΝΟΑΚ είναι ένα έργο απαραίτητο τόσο για την ασφαλή μετακίνηση των ντόπιων οι οποίοι απαιτείται να μετακινούνται καθημερινά ανάμεσα στους δύο δήμους για την μεταφορά των αγροτικών προϊόντων, όσο και προαπαιτούμενο για την εκμετάλλευση των προοπτικών ανάπτυξης που προσφέρει η κατασκευή του νέου διεθνή αερολιμένα στο Καστέλι.

Οι από κοινού συναντήσεις θα συνεχιστούν και με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης(ΟΑΚ), αλλά και με τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή του Νότιου Οδικού Άξονα Κρήτης, που είναι αναγκαίος για την αγροτική και τουριστική ανάπτυξη των Δήμων Ιεράπετρας και Βιάννου».