Το ευχαριστώ του Δημάρχου Χερσονήσου στους Γεραπετρίτες

10:32 π.μ. - Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020
10:11 π.μ. - Τρί, 17/32/2020
Image: Το ευχαριστώ του Δημάρχου Χερσονήσου στους Γεραπετρίτες

Αναγκαία εδώ και τώρα αντιπλημμυρικά έργα στον ΒΟΑΚ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθεια και αρωγή πολιτών της Ιεράπετρας προς τους πληγέντες πλημμυροπαθείς του Δήμου Χερσονήσου εξέφρασε μέσω συνέντευξής του στον Ηχώ 99,9 ο Δήμαρχος κ. Γ. Σέγκος. Δίνοντας στη συνέχεια μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στον Δήμο, λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες η εικόνα που περιγράφει είναι πραγματικά αποκαρδιωτική.

Όπως είπε εξ αρχής υπήρξε μέριμνα για τους ανθρώπους που τα σπίτια τους δεν μπορούν να κατοικηθούν και με τη βοήθεια πολλών, στέκονται δίπλα σε αυτούς. Μίλησε έπειτα για μια πλήρη διάλυση του παραλιακού μετώπου από Κοκκίνη Χάνι και Γούρνες μέχρι Χερσόνησο και Μάλια τονίζοντας πως υπάρχει ανησυχία για ένα επόμενο κύμα κακοκαιρίας. Μέλημα τους να αποκαταστήσουν το οδικό δίκτυο και την αγροτική οδοποιία, την ύδρευση και την άρδευση. Έχουν καταστραφεί φρεάτια αποχετεύσεων και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να μην καταλήγουν στα σπίτια , στους δρόμους ή τη θάλασσα. «Βρισκόμαστε σε καθεστώς κινδύνου της δημόσιας υγείας εν μέσω καραντίνας», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την περιοχή μετά την πλημμύρα αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ως δήμος ζήτησαν και έλαβαν 3 εκατομμύρια ευρώ ως μια πρώτη επιχορήγηση για να επουλωθεί ένα πρώτο κύμα ζημιών και να γίνει η αποκατάστασή τους. Η εκτίμηση τους ωστόσο είναι ότι μόνο η ζημιά της ΔΕΥΑ Χερσονήσου είναι περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Η δε οδοποιία για να αποκατασταθεί απαιτεί επίσης πολλά χρήματα. Πρέπει όμως πολιτεία , ΟΑΚ να γίνουν άμεσες παρεμβάσεις και έργα για τα αντιπλημμυρικά στον ΒΟΑΚ. Οι διαδικασίες, μελέτες και ότι άλλο απαιτείται μπορούν να γίνουν πιο γρήγορα και όχι με γραφειοκρατικές διαδικασίες δεδομένου ότι ο δήμος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είπε ο Δήμαρχος.

Ευχαριστώντας για μια ακόμη φορά όλους όσοι βοηθούν και με αλληλεγγύη στέκονται κοντά τους πληγέντες με τις ανάγκες σε είδη πρώτης ανάγκης, καθαριστικά κλπ να παραμένουν υπαρκτές.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του Δημάρχου Χερσονήσου

Θυμίζουμε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης στα γραφεία του συλλόγου αιμοδοτών π. Φώτιος Διακάκης στην οδό Δημοκρατίας 53 στην Ιεράπετρα κατά τις ώρες 10.00-14.00.