Το φέρετρο του ΠΑΜΕ στην Πλ.Ελευθερίας για το ασφαλιστικό

10:24 π.μ. - Σάββατο, 2 Απριλίου 2016
10:04 π.μ. - Σάβ, 02/24/2016
Image: Το φέρετρο του ΠΑΜΕ στην Πλ.Ελευθερίας για το ασφαλιστικό

Ένα φέρετρο τοποθέτησαν στην Πλατεία Ελευθερίας μέλη της τοπικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, συμβολίζοντας όπως εξηγούν το «θάνατο που θα επιφέρουν στην κοινωνία και τα λαϊκά στρώματα τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό».

Το φέρετρο το έχουν στήσει έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης που έχουν μεταφέρει και το γιγαντώπανό τους, πραγματοποιώντας συμβολική κατάληψη του κτιρίου.

 
Το ΠΑΜΕ οργανώνει τη δική του συγκέντρωσή στην πλατεία Ελευθερίας. Όπως αναφέρει στην  ανακοίνωση που έχει εκδόσει, «με τους αγώνες μας, τη συμμαχία μας, το δίκιο μας! Με μια φωνή, σαν μια γροθιά όλος ο εργαζόμενος λαός απαιτούμε:
 
• Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο, να μην τολμήσετε να τον φέρετε στη Βουλή!
 
• Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση! Με τα μονοπώλια ή με το λαό! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!»


 
Μέλη της τοπικής πολιτικής γραμματείας του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν από νωρίς τις κινητοπιήσεις τους. Από τις 5 και μισή έως τις 7 και μισή το πρωί είχαν αποκλείσει τις δύο πύλες εισόδου της ΒΙΠΕ Ηρακλείου.
 
Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης
neakriti.gr