Το "φιάσκο" με τις επιδοτήσεις και τα νέα προγράμματα για αγρότες και επιχειρήσεις

12:59 μ.μ. - Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023
12:11 μ.μ. - Παρ, 03/59/2023
Image: Το "φιάσκο" με τις επιδοτήσεις και τα νέα προγράμματα για αγρότες και επιχειρήσεις

Ο Μιχάλης Πλατής υπεύθυνος της AgroAναπτυξιακή Λασιθίου στην “Ιεραπετρίτικη Γη”

Ο κ. Μιχάλης Πλατής υπεύθυνος της AgroAναπτυξιακή Λασιθίου φιλοξενήθηκε στην αγροτική εκπομπή του Ηχώ 99,8 “Ιεραπετρίτη Γη” που μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 11.00 και κάθε Σάββατο στις 9.00.

Ο κ. Πλατής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους λόγους που οι παραγωγοί έλαβαν μειωμένη τη βασική ενίσχυση, κάνοντας λόγο για κακώς κείμενα από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ και παρόλο που είχαν γίνει κάποιες διορθώσεις τελικά σωρεία προβλημάτων του συστήματος δεν επιλύθηκαν. Ανέλυσε τι έγινε με ελαιοπαραγωγούς, κτηνοτρόφους κ.α. και για ποιους λόγους ορισμένοι δεν είδαν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Τονίζοντας οτι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν έχει δώσει ακόμη διευκρινήσεις για καίρια ζητήματα που προέκυψαν.

Εν συνεχεία έκανε αναφορά σε προγράμματα που είναι σε εξέλιξη όπως το πρόγραμμα Νέων Αγροτών 2024, το νέο ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα συνεργασίας ΕΣΠΑ – ΟΑΕΔ, το Leader, προγράμματα ενίσχυσης της ίδρυσης νέων τουριστικών επιχειρήσεων και ενίσχυση της ίδρυσης νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην οποία εντάσσονται όλες οι λοιπές δραστηριότητες εκτός από τους κλάδους Εστίασης και Λιανικού Εμπορίου.