Το ΚΚΕ για το χτεσινό πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Σητείας

1:29 μ.μ. - Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020
01:09 μ.μ. - Τρί, 15/29/2020
Image: Το ΚΚΕ για το χτεσινό πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Σητείας

Με αφορμή το χτεσινό ναυάγιο ανοιχτά της Σητείας με 3 νεκρούς, ανάμεσά τους 2 παιδιά, και δεκάδες αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες, για μια ακόμα φορά γίναμε θεατές του αποκρουστικού προσώπου της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας!

Τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που ξεριζώθηκαν από τις ίδιες τους τις χώρες, χάνουν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε «ασφαλέστερο» μέρος για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Κατάσταση που επιδεινώνει το εκρηκτικό μείγμα «καταστολής και εγκλωβισμού» που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη χώρα μας. Αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων, από κοινού με την αντιδραστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας είναι οι συνθήκες διαβίωσής τους στις «Μόριες» του αίσχους σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της Σητείας να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε πρόσφορο τρόπο στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, να καταδικάσουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την πολιτική εγκλωβισμού κυβέρνησης-ΕΕ και να διεκδικήσουν:

- να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε αξιοπρεπή χώρο προσωρινής φιλοξενίας με εξασφάλιση διατροφής και διαμονής, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν άμεσα στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

- άμεση πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων και πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων τεστ λόγω πανδημίας.