Το ΚΚΕ Λασιθίου για την επίσκεψη Κοντοζαμάνη στον Άγιο Νικόλαο

12:22 μ.μ. - Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021
12:02 μ.μ. - Πέμ, 11/22/2021
Image: Το ΚΚΕ Λασιθίου για την επίσκεψη Κοντοζαμάνη στον Άγιο Νικόλαο

Δελτίο τύπου για την επίσκεψη και τις δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη στον Άγιο Νικόλαο

Η περιοδεία του αναπληρωτή υπουργού υγείας Β.Κοντοζαμάνη στην Κρήτη και στον νομό μας, για να προπαγανδίσει ότι η διαχείριση της πανδημίας έγινε με επιτυχία και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε ότι μπορούσε, δεν μπορεί να κρύψει αυτό που βιώνει ο λαός με τα χιλιάδες θύματα που οφείλονται στην εγκληματική πολιτική της.

Κανένα σκληρό lockdown δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος με άμεσες προσλήψεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, καθώς και τη θωράκιση όλου του πληθυσμού με γρήγορες διαδικασίες εμβολιασμού, θέτοντας στη διάθεση της χώρας όλα τα εμβόλια που υπάρχουν διεθνώς. Κουβέντα δεν είπε ο αναπληρωτής υπουργος για έναν ολόκληρο δήμο, αυτόν του Οροπέδιου Λασιθίου όπου δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε ένα εμβόλιο!

Οι τραγικές ελλείψεις στις δομές υγείας του Λασιθίου δεν θα εξαφανιστούν ακόμα κι αν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Το κενό του 20% στο ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα με τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, που είναι αναγκαίο σήμερα δεν καλύπτεται με τις 22 προσλήψεις γιατρών για όλα τα νοσοκομεία του Λασιθίου όταν και εφόσον πραγματοποιηθούν.

Αυτό που πρέπει άμεσα να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση είναι η διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ στον πληθυσμό με έμφαση στους μεγάλους χωρους δουλειάς, στα σχολεία, στα κεφαλοχώρια, στην ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, στην ενίσχυση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων, των νοσοκομείων του νομού μας και των ΜΕΘ Αγίου Νικολάου.

Καλούμε όλους του Λασιθιώτες να εντείνουν τον αγώνα τους για την προστασία και της υγείας και της ίδιας της ζωής τους! Ειδικά οι κάτοικοι του Παλαικάστρου να είναι σε αγωνιστική επιφυλακή καθώς κάτω από τη δική τους πίεση και διεκδίκησή ο αναπληρωτής υπουργός υποσχέθηκε την ίδρυση Περιφερειακού Ιατρείου στο Παλαίκαστρο Σητείας. Δεν είπε όμως τίποτα για τα υπάρχοντα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού μας που είναι κενά από γιατρό και από Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας!

Ας αφήσει λοιπόν η κυβέρνηση και οι ακόλουθοί της τις υποσχέσεις για ενεργειακή αναβάθμιση των νοσοκομείων και ας τα ενισχύσουν τώρα με προσωπικό και υποδομές!

Αντί η κυβέρνηση να επιβάλει τα σκληρά περιοριστικά μέτρα ας κάνει επιτέλους το αυτονόητο , αυτό που απαιτούν οι νοσοκομειακοί γιατροί που όχι μόνο τους αγνοεί αλλά προσπαθεί να τους φιμώσει!

Τώρα είναι η ώρα να ενταθεί η πάλη του λαού για:

Άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς, που κρίνονται ασφαλή κι αποτελεσματικά, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια και να επιτευχθεί έγκαιρα ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού.

Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό των Κέντρων Υγείας, για να αναλάβουν τον εμβολιασμό, χωρίς καμία περικοπή της λειτουργίας τους, σε κατάλληλους χώρους. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων που υπάρχουν σε κάθε περιοχή, και υποχρεωτική ένταξη του συνόλου των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο του εμβολιασμού.

Εξασφάλιση όλων των αναγκαίων μέτρων (προσωπικό, εξοπλισμός, γραμματειακή υποστήριξη, χώροι) και της αναγκαίας εκπαίδευσης του προσωπικού για την ασφαλή διενέργεια του εμβολιασμού.

Μαζικά δωρεάν τεστ με επίταξη και ιδιωτικών εργαστηρίων. Ιχνηλάτηση με επιστημονικά κριτήρια και όχι με βάση τη λογική του μικρότερου δυνατού κόστους, το οποίο τελικά θα έχει κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμων υγειονομικών, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, σχολεία.