Το μήνυμα της Κ. Σπυριδάκη για το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο

11:45 π.μ. - Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024
11:03 π.μ. - Πέμ, 28/45/2024
Image: Το μήνυμα της Κ. Σπυριδάκη για το παλλασιθιώτικο συλλαλητήριο

Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου εύχεται καλό αγώνα σε όλες και όλους μας

Ως Λασιθιώτισσα, νιώθω όχι μόνο αγωνία, όταν ένας δικός μας άνθρωπος ή ένας συμπολίτης μας αρρωσταίνει, αλλά και απογοήτευση για την κατάσταση της περίθαλψης στην αγαπημένη Πατρίδα μας.

Όλοι μας νιώθουμε τον ίδιο θυμό για τον κυβερνητικό εμπαιγμό αλλά και το ίδιο πάθος να αγωνιστούμε ενωμένοι και να αλλάξουμε τα πράγματα, για τους ανθρώπους μας, για την αξιοπρέπεια μας, για τον πανέμορφο τόπο μας.

Τάσσομαι στο πλευρό όλων των εργαζομένων σε όλα τα Νοσοκομεία Λασιθίου, του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, που υπερβάλλουν καθημερινά τον εαυτό τους.

Τάσσομαι στο πλευρό όλων των Δημοτικών Αρχών, των Επαγγελματικών, Εργατικών, Αγροτικών και Επιστημονικών Συλλόγων που διεκδικούν το αυτονόητο.

Εμείς βιώνουμε την πραγματικότητα και γνωρίζουμε την αλήθεια. Η Κυβέρνηση άλλοτε υποκρίνεται πως δεν την βλέπει και άλλοτε μοιράζει υποσχέσεις και δεσμεύσεις, που δεν τηρεί. Αλλάζουν Υπουργοί Υγείας και Διοικήσεις, παραιτούνται γιατροί και διευθυντές κλινικών, «μα η ζωή ίδια πάντα μένει», όπως έλεγε ένα τραγούδι.

Η υγειονομική περίθαλψη έχει αποσαθρωθεί, τα νοσοκομεία του Λασιθίου αλλά και το ΕΚΑΒ είναι υποχρηματοδοτούμενα και υποστελεχωμένα, με ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Οι πολίτες του Λασιθίου, αν τυχόν αρρωστήσουν, βιώνουν μια τεράστια ταλαιπωρία, μετακινούμενοι από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, μέσω ενός πολύ δύσκολου οδικού δικτύου. Οι εφημερίες πραγματοποιούνται με ελλείψεις και υπολειτουργούν. Καθημερινά, λαμβάνουν χώρα σοβαρά περιστατικά, που κάποιες φορές εξελίσσονται σε τραγωδίες, όπως ο πρόσφατος θάνατος του 33χρονου συμπολίτη μας στον Άγιο Νικόλαο.

Η Κυβέρνηση όχι μόνο επιλέγει να αδιαφορεί απέναντι στα θέματα των ελλείψεων των Νοσοκομείων μας, αλλά ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και «παλαντζάρει» μεταξύ της συγχώνευσης των Νοσοκομείων μας και των μετακινήσεων υγειονομικού προσωπικού, που δεν θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Δεν έχει σχέδιο και δεν φαίνεται να επιθυμεί να καλύψει τις ελλείψεις, παρά τις υποσχέσεις της. Είναι η ίδια κυβερνητική πολιτική, που εφαρμόζεται σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες της Π.Ε Λασιθίου.

Παντού συρρίκνωση, υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση.

Και μιλάμε για τον τόπο μας, το Λασίθι, με την πλούσια αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, με αλιεία, με ανεπτυγμένο Τουρισμό και σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας.

Δεν πάει άλλο!

Φτάνει ως εδώ!

Όσο κι αν απογοητευόμαστε δε θα σταματήσουμε, θα παλέψουμε όλοι μαζί, με ενότητα και πάθος για τα αυτονόητα κεκτημένα, που απολαμβάνει κάθε Ευρωπαίος Πολίτης και στερείται ο πολίτης του Λασιθίου αλλά δυστυχώς και κάθε Έλληνας και Ελληνίδα.

Εύχομαι καλό αγώνα σε όλες και όλους μας.

Αικατερίνη Σπυριδάκη

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λασιθίου