Το μήνυμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου για την Πρωτομαγιά

9:36 π.μ. - Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022
09:04 π.μ. - Παρ, 29/36/2022
Image: Το μήνυμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου για την Πρωτομαγιά

Επίκαιρα και διαχρονικά τα αιτήματα για Ειρήνη, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ισότητα

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Εργαζόμενοι, Άνεργοι και Συνταξιούχοι του Λασιθίου.

ΤΙΜΟΥΜΕ φέτος τα 136 χρόνια του εργατικού ξεσηκωμού στο Σικάγο και όλους τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ και τους ΝΕΚΡΟΥΣ της Εργατικής Τάξης.

ΤΙΜΟΥΜΕ την κορυφαία μέρα της Εργατικής Τάξης, μέρα Ειρήνης, Φιλίας και Αλληλεγγύης, μέρα Αγώνα και Διεκδίκησης, μέρα Ενότητας και Πάλης των εργαζομένων όλου του κόσμου για την προστασία και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ τους αγώνες των εργαζομένων και των λαών όλου του κόσμου για ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια και έχει ήδη τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Το φάσμα συνέχισης μιας μακράς και βίαιης σύγκρουσης εν μέσω υψηλού πληθωρισμού, συμβάλλει στην αύξηση βασικών ειδών πρώτης ανάγκης και του ενεργειακού κόστους και στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση, με χρονοκαθυστέρηση ανακοίνωσε μία αύξηση του κατώτατου μισθού υποδεέστερη των αναγκών των φτωχών και ευάλωτων εργαζομένων. Μία αύξηση που θα έπρεπε να έχει υλοποιηθεί από το 2021. Μία αύξηση για την οποία ο Πρωθυπουργός είχε προεκλογικά δεσμευθεί ότι θα είναι διπλάσια των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας (πάνω από 16%). Μία τέτοια αύξηση θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις απώλειες της αγοραστικής δύναμης τουλάχιστον των εργαζομένων που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Την 1η Μάη, ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου. Απαιτούμε μεταξύ άλλων, μέτρα στήριξης των εργαζομένων στη χώρα μας. Σταθερή και πλήρη εργασία για όλους ,κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους Εργαζομένους, τους Συνταξιούχους, τους Άνεργους, καλώντας τους να συμμετέχουν στην Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ την ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΪΟΥ στις 10.30 το πρωί.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Πηγή: anatolh.com