To μήνυμα του Μητροπολίτη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

6:06 π.μ. - Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017
06:11 π.μ. - Πέμ, 09/06/2017
Image: To μήνυμα του Μητροπολίτη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Δείτε εδώ την σχετική ανακοίνωση

Αγαπητά μου παιδιά,
Με την ακολουθία του Αγιασμού και την ευλογία του Θεού αρχίζει σήμερα μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη με όνειρα και στόχους για πρόοδο και επιτυχία.
 
 
Στο χώρο του Σχολείου έχετε τη δυνατότητα να εξελιχθείτε σε ολοκληρωμένες και συγκροτημένες προσωπικότητες με γνώσεις, ήθος, ιδανικά και ανθρωπιά. Μέσα σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας και αλληλοσεβασμού, με διαρκή προσπάθεια, υπομονή και επιμονή, δημιουργείτε ευοίωνες προϋποθέσεις για τη μετέπειτα ζωή σας ως ενήλικες, αφού η σημαντικότερη επένδυση και το μεγαλύτερο εφόδιο ζωής για τον άνθρωπο είναι η Παιδεία. Ο μεγάλος μας νομπελίστας ποιητής και λογοτέχνης Οδυσσέας Ελύτης τονίζει ότι η μόνη σκλαβιά που αρμόζει σήμερα στους νέους είναι η σκλαβιά «στα γράμματα που διαβάζουνε οι αγράμματοι και αγιάζουνε».
 
Σας προτρέπω, λοιπόν, να αξιοποιήσετε αυτήν την περίοδο της ζωής σας. Να είστε σίγουροι ότι κοινή επιδίωξη εκπαιδευτικών και γονέων είναι το πραγματικό συμφέρον σας, γι’ αυτό πάντα να τους αντιμετωπίζετε με σεβασμό. Δάσκαλοι και καθηγητές πασχίζουν για να μεταδώσουν γνώσεις και να καλλιεργήσουν συμμετρικά τις ηθικές και πνευματικές σας δυνατότητες, όχι για στείρα αποστήθιση αλλά για την κινητοποίηση των έμφυτων δημιουργικών δυνάμεων και της κριτικής σκέψης σας.
 
Εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας καλή και καρποφόρα σχολική χρονιά, γεμάτη χαρά, πρόοδο και υγεία. Ο Πάνσοφος Θεός να σας δίδει πλούσια τη χάρη και τον φωτισμό Του, να στηρίζει και να ευλογεί τους κόπους και τις προσπάθειές σας.
 
Ιεράπετρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017
 
Με πατρικές ευχές και αγάπη
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Ιεραπύτνης και Σητείας ΚΥΡΙΛΛΟΣ