Το Νοέμβριο θα δημοπρατηθεί το έργο εμπλουτισμού των Μπραμιανών

6:07 μ.μ. - Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018
06:09 μ.μ. - Τρί, 25/07/2018
Image: Το Νοέμβριο θα δημοπρατηθεί το έργο εμπλουτισμού των Μπραμιανών

Το έργο θα υπογραφεί τον Οκτώβριο και θα δημοπρατηθεί το Νοέμβριο, επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης ενώ το χρονοδιάγραμμα επιβεβαίωσε και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών

Η προσαγωγός διώρυγα του Μύρτους για τον εμπλουτισμό του φράγματος των Μπραμιανών θα δημοπρατηθεί ως έργο το Νοέμβριο όπως διαβεβαίωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν.
Η επικοινωνία έγινε στο πλαίσιο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη και τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ της περιοχής, οι οποίοι επεσήμαναν πως υπάρχει ανησυχία για την εξέλιξη του σημαντικότερου αρδευτικού έργου της περιοχής με δεδομένη την λειψυδρία που μαστίζει την Κρήτη και ειδικά τις ξηροθερμικές νότιες και ανατολικές περιοχές, με αποτέλεσμα να απειλούνται χιλιάδες στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών.
Το έργο θα υπογραφεί τον Οκτώβριο και θα δημοπρατηθεί το Νοέμβριο, επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης ενώ το χρονοδιάγραμμα επιβεβαίωσε και ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Κατερίνα Τσικαλουδάκη,  ο Μανόλης Παπαδάκης Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κουτσουρά, ο Διευθυντής του ΤΟΕΒ Σχοινοκαψαλων Βαλάντης Σφυράκης, ο Γιάννης Λιοντάκης Διευθυντής ΤΟΕΒ Ιεράπετρας. 

Image_1
 
Δύο λιμνοδεξαμενές άρδευσης σε Κουτσουρά και Σχοινοκάψαλα χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κρήτης
 
Στο πλαίσιο της ικανοποίησης σχετικού αιτήματος που έθεσαν οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου της Ιεράπετρας, ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση δύο λιμνοδεξαμενών άρδευσης. 
Η πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας Κατερίνα Τσικαλουδάκη,  ο Μανόλης Παπαδάκης Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κουτσουρά Νικήτας Παπαδάκης, ο Διευθυντής του ΤΟΕΒ Σχοινοκαψαλων Βαλάντης Σφυράκης, ο Γιάννης Λιοντάκης Διευθυντής ΤΟΕΒ Ιεράπετρας, μαζί με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη πρότειναν τη δημιουργία των δυο λιμνοδεξαμενών. 
Η μια για να εξυπηρετήσει τον ΤΟΕΒ Κουτσουρά και η δεύτερη τον ΤΟΕΒ Σχοινοκαψάλων. Καθεμία από αυτές θα έχει χωρητικότητα 1.500 κυβικών, οι μελέτες θα εκπονηθούν από το δήμο Ιεράπετρας και θα κατατεθούν από τον ΤΟΕΒ και τον Δήμο στην Περιφέρεια για να προχωρήσει η ένταξη, χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων. Οι δεξαμενές θα καλύψουν τις ανάγκες καλύτερης διαχείρισης της άρδευσης στους δύο ΤΟΕΒ, δεδομένου ότι αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα από την μείωση των απολήψιμων ποσοτήτων νερού από τις πηγές. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει η μέγιστη δυνατή αναβάθμιση της διαχείρισης του νερού.  

Image_2
 
Χρηματοδότηση έργων στην πόλη της Ιεράπετρας και στις Κοινότητες  Ρίζας, Ανατολής και Καβουσίου του Δήμου Ιεράπετρας από την Περιφέρεια Κρήτης
 
Στη σημερινή συνάντηση του Δημάρχου Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, αποφασίστηκε η έγκριση της βελτίωσης του κλειστού σχολικού γυμναστήριου Ιεράπετρας, η αναβάθμιση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του 1ου Γυμνασίου, οι επεμβάσεις στην Τοπική Κοινότητα Ρίζας που αφορούν βελτίωση δεξαμενής και αναβάθμιση κοινοτικού κτίριου. 
Επίσης, θα χρηματοδοτηθούν δύο γεωτρήσεις ύδρευσης. Η πρώτη στην Τοπική Κοινότητα Ανατολής και η δεύτερη στην τοπική Κοινότητα Καβουσίου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των παραπάνω έργων φτάνει τα 350.000 ευρώ.