Το όραμα του συνδυασμού «Δήμος Πρότυπο» και νέα ονόματα υποψηφίων

12:33 μ.μ. - Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2019
12:01 μ.μ. - Πέμ, 03/33/2019
Image: Το όραμα του συνδυασμού «Δήμος Πρότυπο» και νέα ονόματα υποψηφίων

Νέες ιδέες, συμμετοχή, πρωτοπορία, μια Ιεράπετρα που αλλάζει

Το Όραμα μας
 
Τμήμα πρώτο:
 
 
Οργάνωση του Δημοτικού έργου
 
Οι Αιρετοί μαζί με τους υπαλλήλους του Δήμου οργανώνουν ομάδες εργασίας, σύμφωνα με τους άξονες ανάπλασης και ανάπτυξης. Συνεργάζονται με επιμελητήρια, το  επιστημονικό  δυναμικό  της πόλης, τοπικούς συλλόγους, κρατικούς φορείς, κοινότητες  και αναλαμβάνουν με την τεχνογνωσία και το όραμα τους, την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών πάνω σε ένα  αναπτυξιακό στρατηγικό πρόγραμμα (MASTER PLAN), που θα σχεδιαστεί την επόμενη  μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας .
Σχηματίζονται με αυτόν τον τρόπο μέσα στο ολόγραμμα του Δήμου ενεργοί πυρήνες παραγωγής μελετητικού έργου. Πυρήνες αλληλοεξαρτώμενοι και διασυνδεμένοι μεταξύ τους όπως ένα ολοκληρωμένο νευρωνικό δίκτυο. 
Η πληροφορία, η ιδέα, η ενέργεια, μεταφέρεται έτσι σε όλα τα επίπεδα, αξιολογείται, προσαρμόζεται στις χρημάτο-οικονομικές δυνατότητες και αφού ενημερωθεί ο Δημότης στο πλαίσιο μιας ανοικτής συνεχιζόμενης διαβούλευσης και μιας αμφίδρομης σχέσης Πολίτη – Δημοτικής υπηρεσίας, αναζητείται ο τρόπος χρηματοδότησης και υλοποίησης μέσα από Κοινοτικά, Περιφερειακά ή Κρατικά προγράμματα. Δημοτικές υπηρεσίες: Στελεχώνουμε, αξιοποιούμε, τις υπηρεσίες του Δήμου, βελτιώνουμε τις συνθήκες εργασίας, επιβραβεύουμε την παραγωγικότητα, στηρίζουμε την συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών, ακούμε τα προβλήματα και βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους υπαλλήλους σε όποιο τομέα και σε όποια θέση ευθύνης εργάζονται. 
Το νεοσύστατο Γραφείο πολιτών θα επεξεργάζεται τόσο την ιστοσελίδα του Δήμου, όπως και την πλατφόρμα του novoville και sense.city (ηλεκτρονικές διαδικτυακές εφαρμογές),   για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, τον έλεγχο και την επίλυση τους, σε συνέργια  με όλες τις υπηρεσίες. Οι συνδημότες μας θα ενημερώνονται για τον τρόπο και το χρόνο που θα παρέμβει η υπηρεσία. 
Τα συνεργεία του Δήμου θα επεμβαίνουν για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων, ή σοβαρών προβλημάτων. 
 
Ενεργοί δημότες-τεχνολογία
 
Αξιοποίηση του διαδικτύου για την πληροφόρηση του Δημότη, κατασκευάζουμε νέα ιστοσελίδα του Δήμου, προσ- βάσιμη, κατανοητή, ενημερωμένη και με πληθώρα πληροφοριών σε περισσότερες γλώσσες, για την εξυπηρέτηση του Δημότη, αλλά και του επισκέπτη. 
 
Δημιουργία διαδικτυακού τόπου, όπου ο Ιεραπετρίτης επώνυμα σε χώρο ανοικτού και υπευθύνου διαλόγου, θα μπορεί να εκφράζει την γνώμη του, τις ιδέες, τους προβληματισμούς του και  να παίρνει θέση στα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο, καταθέτοντας την δική του άποψη. Δίνουμε με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα μίας ελεύθερης Δημοκρατικής ανοικτής συζήτησης, ανάμεσα στον Αιρετό και τον Δημότη 
Ξεκινάμε με αυτόν τον τρόπο να βάζουμε τα θεμέλια της «Πραγματικής Συμμετοχικής  Δημοκρατίας» .                                        
Στόχος μας είναι ένα ανθρώπινο, σύγχρονο, με σεβασμό στο περιβάλλον  αλλά και στην πολιτιστική μας  κληρονομιά, μοντέλο  ανάπτυξης για την υλοποίηση  ενός σχεδίου ολικής επαναφοράς της Ιεράπετρας σε Δήμο πρωταγωνιστή, σε ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ.
    
 
Για το Δήμο που θέλουμε.
Για το Δήμο που δικαιούμαστε
 
Συνεργάτες στην προσπάθεια μας, με πρωτοποριακές ιδέες, όρεξη για δουλειά, απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, και όραμα για το μέλλον του τόπου μας:

161

Αχλάτη Καββουσανού Μαρίνα
 
Ονομάζομαι Αχλάτη Μαρίνα , του Χρήστου και της Δέσποινας . Γεννήθηκα στο Χόμπαρτ της Αυστραλίας το 1974 και έχω απολυτήριο λυκείου και αυστραλιανή υπηκοότητα . 
 Ως εκ τούτου ομιλώ άπταιστα την αγγλική γλώσσα . Είμαι σύζυγος του Εμμανουήλ Καββουσανού και μητέρα δύο παιδιών του Αντώνη και της Δέσποινας . Δηλώνω αγρότισσα και εργάζομαι με το σύζυγο στην παραγωγή πρώιμων κηπευτικών, όπου και είμαστε μέλη του συνεταιρισμού Κάμιρος . 
Ασχολούμαι ενεργά με τον αθλητισμό - τρέξιμο και ανήκω στο σύλλογο του Λιβυκού Ιεράπετρας . Έχω εκπροσωπήσει την Κρήτη και την Ελλάδα σε μαραθώνιους στο εξωτερικό και βάσει επιδόσεων συγκαταλέγομαι στις καλύτερες ελληνίδες αθλήτριες αποστάσεων άνω των 30 χρόνων, έχοντας στην κατοχή μου Παγκρήτια και Πανελλήνια μετάλλια . Δεν έχω πανεπιστημιακές γνώσεις ούτε πτυχία , αλλά έχω διδαχθεί να αγωνίζομαι, να διεκδικώ και να είμαι προσηλωμένη στο στόχο, με ήθος και αξιοπρέπεια .  Η ευσυνειδησία, η αυτοπεποίθηση και η ακεραιότητα του χαρακτήρα μου, είναι κάποια από τα στοιχεία που με ξεχωρίζουν σαν προσωπικότητα. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, και την αγάπη για την πόλη μου ως βάση, συμμετέχω κι εγώ σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα στο στίβο της κοινωνίας αυτή τη φορά , ως δημοτική σύμβουλος στο πλευρό του κυρίου Αντώνη Πετρά. Τον οποίο σέβομαι, εκτιμώ, εμπιστεύομαι και ευχαριστώ θερμά για την πρόταση και την τιμή που μου έκανε. 

162

Kοτσυφάκης Στέλιος
 
Γεννήθηκα στο Ηράκλειο Κρήτης το 1980. Γονείς μου είναι ο Γιώργος και η Ειρήνη Κοτσυφάκη και τα αδέρφια μου ο Μιχάλης και η Ανδρονική. Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, με επιπρόσθετη εμπειρία σε Ιταλία, Ισπανία και Αμερική. Είμαι ειδικευμένος στην Ακτινοδιαγνωστική, την οποία υπηρετώ την τελευταία 10ετία, ενώ μιλάω Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά. Δραστηριοποιούμαι στο Ακτινοδιαγνωστικό Ιατρείο, το οποίο διατηρώ με τη σύζυγό μου Ιωάννα Κουφάκη (Ακτινοτεχνικός) την τελευταία 4ετία στην Ιεράπετρα, με ζήλο και ανιδιοτέλεια και είμαι μέλος της Ακτινολογικής Εταιρείας Κρήτης. Στον ελεύθερο μου χρόνο, ασχολούμαι με το διάβασμα, τις εκδρομές, τους φίλους μου, τον αθλητισμό, το ψάρεμα και τη Φύση γενικότερα. Τα τελευταία 5 χρόνια είμαστε μόνιμοι κάτοικοι Ιεράπετρας με την υπέροχη οικογένειά μας, τα υπόλοιπα μέλη της οποίας είναι τα τρία μας παιδιά Αλέξανδρος, Ερμήνη και Άννη. Η απόφαση να ασχοληθώ πρώτη φορά με τα κοινά, στο πλευρό ενός αξιόλογου και δυναμικού συμπολίτη και συναδέλφου Αντώνη Πετρά, ως μέλος ενός ανανεωτικού συνδυασμού, ήταν αποτέλεσμα βαθειάς επιθυμίας να προσφέρω στο συνάνθρωπο και πέραν του πεδίου της υγείας και να κτίσουμε μαζί, με πίστη και δημιουργικότητα, έναν ακόμη καλύτερο Δήμο, τον “Δήμο Πρότυπο” για εμάς και τα παιδιά μας.

163

Λαγουδάκη Ακαμωτάκη Μαρία 
 
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ
ΕΚΠΕΔΕΥΣΗΣ (Τ.Ε.)
Εργάζομαι στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Κ.Υ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ και προσφέρω  τις υπηρεσίες μου στην Διοικητικό τμήμα .
 Έχω πολύ καλές κοινωνικές δεξιότητες, που αποκτηθήκαν με την προϋπηρεσία μου σε ξενοδοχειακή μονάδα, ως υπεύθυνη στην εξυπηρέτηση και στο σέρβις.
 Η πολυετής προϋπηρεσία μου στην νοσηλευτική και η συναναστροφή με το ιατρικό προσωπικό, τους ασθενείς, τους  συνοδούς και η προσπάθειά για την διαχείριση ιδιαίτερων  καταστάσεων, υπό δύσκολες συνθήκες  με πολύ προσπάθεια, με έκανε καλύτερο άνθρωπο και πιο δυνατή.
 Απέκτησα εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας με τους εφήβους, καθώς είμαι μητέρα τεσσάρων παιδιών, όπως και μέσα από την συναναστροφή  με τους συμφοιτητές μου στο ΤΕΙ, για τέσσερα συναπτά έτη. Η απόκτηση του πτυχίου μου, αφού είχα ήδη την πολύτεκνη οικογένεια μου, με τον αγαπητό μου σύζυγο Νίκο Ακαμμωτάκη, εργαζομένη και σπουδάζοντας παράλληλα σε μια ώριμη ηλικία με βοήθησε να πιστέψω στον εαυτό μου και με δίδαξαν ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν έχεις θέληση και πίστη. 
Η Εκπαίδευση και ασχολία μου στα πληροφοριακά συστήματα έχουν διευρύνει  την σκέψη και την απόδοση μου στην επαγγελματική μου εργασία (γραφείο προμηθειών).
Έχω μεγάλη εμπειρία επίσης ως υπεύθυνη σε μονάδα παράγωγης στον πρωτογενή τομέα, μετά από τρία  έτη υπηρεσία. 
Ασχολούμαι με πάθος με την μαγειρική  τους παραδοσιακούς χορούς (κρητικά), επίσης προσπαθώ μια  φορά το χρόνο να πραγματοποιώ  επισκέψεις σε Ιστορικούς προορισμούς & Μουσεία. Ο κινηματογράφος το θέατρο και η φωτογραφία είναι από τα αγαπημένα μου ενδιαφέροντα. 
Στην πορεία της ζωής μου με εξιτάρει το δύσκολο και φαινομενικά ακατόρθωτο. Μετά την τιμητική πρόσκληση που μου έκανε ο Αντώνης Πετράς, δέχτηκα να συμμετέχω στο συνδυασμό για ένα ΔΗΜΟ  ΠΡΟΤΥΠΟ το Δήμο της δικιάς μας Ιεράπετρας.   
 
164

Λαμπράκης Ανδρέας
 
Γεννήθηκα το 1962 και κατάγομαι από την Επισκοπή Ιεράπετρας.  Μένω στην Παχειά Άμμο , είμαι παντρεμένος με τη Μενεγάκη Ειρήνη και έχουμε ένα παιδί.
 Σήμερα, είμαι συνταξιούχος, έπειτα από 35 έτη εργασίας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, με την ειδικότητα του εργοδηγού, στο τμήμα ιατρικών αερίων της τεχνικής υπηρεσίας. Εκλεγόμουν επί σειρά ετών, στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, υπηρετώντας το σύλλογο σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης. 
Υπήρξα ιδρυτικό και μέλος και εκλέχθηκα στη θέση του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Ιεράπετρας, συνοδοιπορώντας  με  τον αείμνηστο  Σουργιαδάκη Γεώργιο . 
 Αποφάσισα να συμμετέχω στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με βασικό κίνητρο την αγάπη μου για τον Δήμο και με τη σιγουριά που μου προσφέρει η πολυετής γνωριμία μου, με τον Αντώνη Πετρά.  Το ήθος ,η εντιμότητα, οι πρωτοποριακές ιδέες και η αστείρευτη διάθεσή του για προσφορά, δεν άφησαν περιθώρια δεύτερων σκέψεων. Η στήριξη του ίδιου και του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ, αποτέλεσαν το μονόδρομο στη σκέψη μου, για έναν πραγματικά καλύτερο Δήμο. 
 
165
 
Κοϊνάκη Σοφία
 
Γεννήθηκα στο Ηράκλειο της Κρήτης τον Ιούνιο του 1963, κόρη του Μανώλη Κοϊνάκη (ταχυδρομικού υπάλληλου) και της Χριστίνας και μεγάλωσα στην Ιεράπετρα. 
Είμαι πτυχιούχος του τμήματος ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ και ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ  του πανεπιστήμιου Αθηνών.
Εργάστηκα επί σειρά ετών  στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑ, στο κατάστημα της Ιεράπετρας, ενώ τα τελευταία   6 έτη, πριν την  οικειοθελή αποχώρηση μου (2011), διετέλεσα Δ/ντρια,  εκτιμώ, με συνέπεια και υπευθυνότητα στα καθήκοντα μου, έχοντας εισπράξει παράλληλα και όλα αυτά τα χρονιά πολλή αγάπη και εκτίμηση στο πρόσωπο μου. Μετά την αποχώρηση μου εργάστηκα για ένα έτος, ως υπεύθυνος του καταστήματος της ασφαλιστικής εταιρίας INTERAMERICAN, με επιτυχία, μετά από πρόταση της ίδιας της εταιρείας.
Αγαπώ τη θάλασσα και είμαι λάτρης της κολύμβησης, καθώς και της μαγειρικής.
Είμαι παντρεμένη με τον Αριστοτέλη Δασκαλάκη του Ιωάννη, ο οποίος είναι συνταξιούχος και έχω δύο παιδιά, την Χριστίνα (πτυχιούχο του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακές σπουδές), που εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο του ΙΤΕ στο Ηράκλειο και τον Γιάννη,  εργάζεται σε γνωστή επιχείρηση εστίασης στην Ιεράπετρα. 
Αγαπώ την Πόλη μου και θα ήθελα κι εγώ να συμβάλλω με κάθε τρόπο, με βάση εμπειρίες και γνώσεις που διαθέτω,  γι’ αυτό και συντάσσομαι με το γιατρό ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΡΑ και την παράταξη του, ώστε όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα καλύτερο Δήμο, ένα ‘’ΔΗΜΟ ΠΡΟΤΥΠΟ’’.
 
166
 
Δημογεροντάκης Μιχ. Παντελής
 
Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας με κατεύθυνση προς την Ναυτιλία τα τελευταία 15 συναπτά έτη. 
Γεννήθηκα το 1985 στο Μαρούσι Αττικής και από την ηλικία των 5 ετών κατοικώ με την οικογένεια μου στην Ιεράπετρα. Όλα μου τα βιώματα προέρχονται από αυτήν την πόλη. 
Από μικρή ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και η μεγάλη μου αγάπη είναι το Μπάσκετ. 
Σπούδασα από το 2004 έως το 2008 στην Αθήνα στο ΙΕΚ Αθηνών την ειδικότητα του Τεχνικού Σκαφών Αναψυχής. Επιστρέφοντας από την Αθήνα όνειρο μου ήταν να δω το μέλλον της Ιεράπετρας καλύτερο, για όλους μας και ειδικότερα για τους νέους, ώστε να μπορούν να παραμείνουν σε αυτή την πόλη έχοντας δουλειές για τους ίδιους για τις οικογένειες τους. Δεκαπέντε χρόνια που ασκώ το επάγγελμα του ελεύθερου επαγγελματία έχω δει τα προβλήματα της πόλης με τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και με τις υποδομές του λιμανιού. Συναναστρέφομαι με Έλληνες, αλλά κυρίως με ξένους τουρίστες ακούγοντας τους προβληματισμούς τους, τις προτάσεις τους, τις επιθυμίες τους και αυτά  που θέλουν να τους προσφέρουμε επισκεπτόμενοι τον τόπο μας. 
 Με όρεξη, θέληση και όραμα ευελπιστώ να ανταπεξέλθω  στις ανάγκες αυτής της πόλης, καθώς θα είμαι ενεργός και δυναμικός,  δουλεύοντας για να υλοποιείται ο σχεδιασμός μας και να λύνεται το κάθε πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους Συνδημότες μου . Είμαι ανοιχτός και  ακούω προσεκτικά όλες τις προτάσεις των πολιτών, σέβομαι τις επιθυμίες τους δηλώνω παρών σε κάθε διεκδίκηση, απαιτώντας  το καλύτερο για το Δήμο μας. 
Υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος, με τον Συνδυασμό Δήμος Πρότυπο του Αντώνη Πετρά