Το Οροπέδιο Λασιθίου προσφέρει χώρο για τη δημιουργία δύο σχολών

12:27 μ.μ. - Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
12:05 μ.μ. - Τρί, 28/27/2024
Image: Το Οροπέδιο Λασιθίου προσφέρει χώρο για τη δημιουργία δύο σχολών

O Δήμος διεκδικεί τη δημιουργία Γαλακτοκομικής Σχολής και Γεωργικής Σχολής στον Άγιο Γεώργιο

Κίνηση-ματ από τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου που ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία δύο νέων Πανεπιστημιακών Σχολών εντός των διοικητικών του ορίων, που αναμένεται αφενός να ενισχύσουν την εξωστρέφειά του και αφετέρου να συμβάλουν στη δημιουργία ενός ισχυρού κρίκου που θα συνδέσει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας με τη συγκράτηση του νεανικού πληθυσμού στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος διεκδικεί τη δημιουργία Γαλακτοκομικής Σχολής και Γεωργικής Σχολής στον Άγιο Γεώργιο και συγκεκριμένα στο κτήριο του πρώην Τεχνικού Λυκείου, όπως τονίζει με δηλώσεις του στην «Π» ο δήμαρχος Οροπεδίου κ. Αθανασάκης. Ο ίδιος εξηγεί ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο ο χώρος αυτός πρόκειται να αναπλαστεί, καθώς δημοπρατείται η ανακατασκευή του και έχει όλες τις προοπτικές για να μπορεί να αξιοποιηθεί και να ανταποκριθεί στις ανάγκες μιας τέτοιας χρήσης, που θα δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα και μια νέα δυναμική στην τοπική κοινωνία της περιοχής.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, η πρόταση για τη δημιουργία των δύο νέων Πανεπιστημιακών Σχολών είναι ολοκληρωμένη, διότι υπάρχει πρόβλεψη και για τη δημιουργία φοιτητικής εστίας στην οποία θα μπορούν να φιλοξενούνται τα παιδιά που θα έρχονται για να σπουδάσουν από άλλες περιοχές της χώρας και δεν θα έχουν την πίεση της εύρεσης κατοικίας.

hxonews

Ο δήμαρχος Γ. Αθανασάκης

Ο κ. Αθανασάκης τονίζει ότι υπάρχει μια πολύ σημαντική έκταση 50 στρεμμάτων γης που βρίσκονται στην περιοχή Λιοντέτο στο Τζερμιάδο, τα οποία είναι ιδιοκτησία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, και θα μπορούν να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες της πρακτικής εκπαίδευσης των σχολών.

Ο ίδιος σημειώνει ότι το όλο θέμα πρόκειται να τεθεί ως ζήτημα διεκδίκησης στην ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, που θα κληθεί να σταθμίσει το αίτημα, το οποίο ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, καθώς η δημιουργία των σχολών χτίζει μια νέα προοπτική για την περιφερειακή ανάπτυξη συνολικότερα, αφού θα συμβάλει στη μόρφωση των νέων ανθρώπων της περιοχής αλλά και στη συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού, τη μειìωση της ελληνικηìς μεταναìστευσης, τον εκσυγχρονισμοì της τοπικής οικονομίας, την τόνωση των τοπικών επιχειρηìσεων και την αύξηση της απασχολησιμοìτητας.

patris.gr