Το πρόγραμμα επίσκεψης Γεωργαντά σήμερα στην Ιεράπετρα

11:30 π.μ. - Παρασκευή, 15 Απριλίου 2022
11:04 π.μ. - Παρ, 15/30/2022
Image: Το πρόγραμμα επίσκεψης Γεωργαντά σήμερα στην Ιεράπετρα

Πρώτος σταθμός στις 18:30 στον Συνεταιρισμό Κρητικό Περβόλι

Έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε χθες ο πρόεδρος της επιτροπής αγροτικών θεμάτων κ. Νεκτάριος Παπαδάκης με αφορμή τη σημερινή επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά. Αν και δεν υπήρχε απαρτία έγινε μια συζήτηση με τα παρόντα μέλη προκειμένου να τεθούν κάποια ζητήματα και να ιεραρχηθούν τα θέματα που θα τεθούν στον κ. Υπουργό.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο Υπουργός θα βρεθεί στις 6.30 στον συνεταιρισμό Κάμιρος – Κρητικό Περιβόλι και στη συνέχεια θα επισκεφθεί ένα θερμοκήπιο. Στις 7.00 θα γίνει σύσκεψη στο Δημαρχείο.

Ο κ. Παπαδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας, ότι τα προβλήματα από τη μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής, ενεργειακό, μεταφορές, αγροεφόδια κλπ, είναι τεράστια και πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις. Τεράστιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κτηνοτρόφοι και οι αλιείς.

Επιπλέον, είναι ανάγκη να προχωρήσουν έργα στην άρδευση και βέβαια να βρεθεί λύση στο θέμα που ανέκυψε με τα συνοδά έργα για το φράγμα Μπραμιανών καθώς κινδυνεύουν να χαθούν τα 70 εκατομμύρια ευρώ, που έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο πρωτογενής τομέας έχει φτάσει σε αδιέξοδο. Υπάρχουν προτάσεις από πλευράς μας όπως επιδότηση τιμολογίων εξόδων, άμεσες ενισχύσεις, επιδότηση τιμολογίου ζωοτροφών κλπ.

Ο Υπουργός είναι ενήμερος για τα προβλήματα και τα θέματα, που μας απασχολούν και περιμένουμε να δώσει λύσεις. Δεν ζούμε με επιδοτήσεις, δουλεύουμε, παράγουμε και τροφοδοτούμε τις αγορές της χώρας μας και αγορές του εξωτερικού. Ζητάμε τη στήριξη της πολιτείας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, τόνισε ο κ. Παπαδάκης.