Το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών στη Νέα Βιβλιοθήκη του Μύρτου

9:23 π.μ. - Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023
09:03 π.μ. - Τετ, 15/23/2023
Image: Το πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών στη Νέα Βιβλιοθήκη του Μύρτου

Όλες οι προβολές είναι δωρεάν

Δανειστική Βιβλιοθήκη Κοινότητας Μύρτου 

Πρόγραμμα προβολής ταινιών σε μεγάλη οθόνη 

ΜΑΡΤΙΟΣ 2023

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 19:00 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη Κοινότητας Μύρτου, ξεκινά πρόγραμμα προβολής κινηματογραφικών ταινιών, στην ειδικά για αυτές τις προβολές διαμορφωμένη αίθουσα «Εμμανουήλ Δασκαλάκη» στην κεντρική πλατεία του χωριού. 

Τετάρτη 15/03

«Ένα γουρούνι στη Γάζα»

Μετά από μια καταιγίδα, οι ψαράδες δεν βρίσκουν μόνο ψάρια στα δίχτυα τους. Αυτό συμβαίνει στον Jafaar, έναν φτωχό ψαρά που ζει στη Γάζα με αποτέλεσμα τελικά να βρίσκετε με ένα γουρούνι. Για τους μουσουλμάνους το γουρούνι είναι ένα πολύ βρώμικο και απαγορευμένο ζώο όχι μόνο για τους ανθρώπους του Ισλάμ, αλλά και για τους εβραίους. Αποφασίζει να απαλλαγεί από το ζώο, με το να το πουλήσει, αλλά δεν θα είναι και τόσο εύκολο.....

Τετάρτη 22/03

Μια ταινία αφιερωμένη σε μικρούς και μεγάλους

«Το δέντρο που πληγώναμε»

Ελληνικής παραγωγής του 1986.

Σκηνοθέτης: Δήμος Αβδελιώδης

Παραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Ο τίτλος αναφέρεται στην επεξεργασία της μαστίχας, όπου για να ληφθεί το δάκρυ τα μαστιχόδεντρα κεντιούνται (πληγώνονται).

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Χίο του 1960. Δύο μικρά αγόρια και πολύ καλοί φίλοι έρχονται σε σύγκρουση λίγο πριν από το κλείσιμο του σχολείου για τις καλοκαιρινές διακοπές με αφορμή ένα άτυχο συμβάν. Το ένα παιδί βοηθά τη μητέρα του στη συγκομιδή της μαστίχας, ενώ το άλλο αποφεύγει τη δική του, που τον κυνηγά να τον τιμωρήσει με τον πλάστη. Αργότερα, στα μέσα του καλοκαιριού, οι δυο φίλοι ξαναβρίσκονται τυχαία. Το υπέροχο καλοκαίρι που θα περάσουν διακόπτεται σύντομα από την έλευση του φθινοπώρου.

Σάββατο 25/03 Εθνική Εορτή

Μετά την δοξολογία και τις καταθέσεις στεφάνων στο Ηρώο του Μύρτου θα γίνει η προβολή της ταινίας:

«Η Έξοδος 1826»

Ιστορική ελληνική ταινία του 2017 με αγγλικούς υπότιτλους

Σκηνοθεσία και σενάριο: Βασίλης Τσικάρας

Το 1826, ο καπετάνιος Μίχος Φλώρος επιστρέφει στη Σαμαρίνα, το χωριό των Γρεβενών, με στόχο να πάρει κι άλλους άντρες και να τους οδηγήσει στο Μεσολόγγι ώστε να συνδράμουν το ήδη υπάρχον σώμα των πολιορκημένων. Η 31ή Μαρτίου, σηματοδοτεί την έναρξη της δύσκολης πορείας τους μέσα από τα βουνά. Ο Ιμπραήμ πασάς και ο Τούρκος φρούραρχος της Άρτας Νιχάτ Σερβάν προετοιμάζουν την τελική επίθεση στο Μεσολόγγι. Τα γεγονότα κορυφώνονται με την πολιορκία της πόλης και την ηρωική έξοδο, τη νύχτα του Σαββάτου του Λαζάρου με ξημερώματα Κυριακής των Βαΐων, μεταξύ 10ης και 11ης Απριλίου 1826.

Τετάρτη 29/03

Αφιέρωμα σε δύο άγνωστα ντοκιμαντέρ του μεγάλου και πολυβραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

«Αθήνα, Επιστροφή στην Ακρόπολη»

΄Έγχρωμο Ντοκιμαντέρ, Ελλάδα, 1983, διάρκεια 43 λεπτά.

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Θόδωρος Αγγελόπουλος

Βασισμένη στην ποίηση του Γιώργου Σεφέρη και τη ζωγραφική του Γιάννη Τσαρούχη

Μουσικά θέματα: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Διονύσης Σαββόπουλος

Η ταινία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης (1985) και αποτελεί μια βαθιά προσωπική ματιά του σκηνοθέτη για την πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, καθώς και για την ιστορική της σημασία στο παρελθόν και σήμερα.

«Η Εκπομπή»

Ασπρόμαυρο ντοκιμαντέρ, Ελλάδα, 1968, διάρκεια: 23 λεπτά

Μια ομάδα δημοσιογράφων ζητά στο δρόμο από τους περαστικούς να τους ορίσουν τα χαρακτηριστικά που, κατά τη γνώμη τους, συνθέτουν τον «ιδανικό άνδρα». Στη συνέχεια, οι ίδιοι δημοσιογράφοι ψάχνουν ανάμεσα στον κόσμο τον άντρα που ανταποκρίνεται σ’ αυτή την περιγραφή. Ανακαλύπτουν έναν μικροαστό, ο οποίος πετάει απ’ τη χαρά του όταν του ανακοινώνουν ότι έχει επιλεγεί ως ο «ιδανικός άνδρας» κι έχει κερδίσει ως βραβείο να περάσει μια νύχτα με μια ντίβα του κινηματογράφου. O μικροαστός ετοιμάζεται με μεγάλη ανυπομονησία για το ραντεβού, αποκρύπτοντας το γεγονός από τη σύζυγο, αλλά, όταν φτάνει στο χώρο που του υπέδειξαν….

Καλή σας Θέαση