Το πρόγραμμα της επίσκεψης Αραχωβίτη και Κουρεμπέ στο Λασίθι

2:09 μ.μ. - Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
02:10 μ.μ. - Τετ, 21/09/2020
Image: Το πρόγραμμα της επίσκεψης Αραχωβίτη και Κουρεμπέ στο Λασίθι

Στην Ιεράπετρα θα παρευρεθούν την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου ο πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο συντονιστής του Αγροτικού Τμήματος και πρ. πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Τριήμερη περιοδεία σε ολόκληρη την Κρήτη θα πραγματοποιήσει ο πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης και ο συντονιστής του Αγροτικού Τμήματος και πρ. πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές. Στο τριήμερο πρόγραμμα προβλέπονται επισκέψεις και συναντήσεις με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του Νησιού, σε μια δραστηριότητα προσαρμοσμένη στα υγειονομικά πρωτόκολλα της πανδημίας.

Η κατάσταση στον αγροτικό τομέα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική και η αντίληψη της κυβέρνησης για το τι πραγματικά συμβαίνει, εμφανίζεται περιορισμένη και σίγουρα κατώτερη των περιστάσεων. Μέσα σε όλα αυτά, σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση σε πολλές περιοχές του Νησιού, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της συγκομιδής της ελιάς.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο επιλέγουμε την άμεση και αδιαμεσολάβητη επαφή με τον κόσμο της παραγωγής, για να συζητήσουμε τόσο τα προβλήματα, όσο και τις λύσεις.

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στο νομό Λασιθίου, μετά την επίσκεψη στον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας θα ακολουθήσει ανοιχτή σύσκεψη με εκπροσώπους συνεταιρισμών και αγροτικών συλλόγων για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 στις εγκαταστάσεις του Β' Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Ιεράπετρας – ΔΗΜΗΤΡΑ, στο 2ο χλμ του δρόμου Ιεράπετρα – Καλαμαύκα.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα του νομού για την πανδημία.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης:

ΛΑΣΙΘΙ ---- 23.10.2020

17:30 Συνάντηση με τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας στην Ιεράπετρα

18:30 Συνάντηση με αγροτικούς φορείς Λασιθίου στις εγκαταστάσεις του Β’ Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Ιεράπετρας

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ