Το σκάφος και οι πληροφορίες για μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

6:54 μ.μ. - Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
06:11 μ.μ. - Τετ, 21/54/2018
Image: Το σκάφος και οι πληροφορίες για μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Μία υπόθεση με πολλά αναπάντητα ερωτήματα είναι αυτή με το σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά της Κρήτης το πρωί του περασμένου Σαββάτου

Οι Λιμενικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των μελών του πληρώματος καθώς μετά από οδηγία για να καταπλεύσει στην πλησιέστερη ακτή, οι πέντε άνδρες φέρονται να βύθισαν το σκάφος για να χαθεί και το παραμικρό στοιχείο που θα τους έβαζε σε μπελάδες. Τελικά οι πέντε συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πειραιά για πρόκληση ναυαγίου από πρόθεση και κατά συναυτουργία και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή. Εκείνος με τη σειρά του διέταξε την προφυλάκιση των τεσσάρων ενώ ο ανήλικος που ήταν ανάμεσά τους αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
 
Όπως έγραψε το ekriti.gr το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος που συντόνισε την επιχείρηση ανοιχτά της Κρήτης κάνει σκέψεις για ανέλκυση του σκάφους το οποίο έχει βυθιστεί σε βάθος μεγαλύτερο των 800 μέτρων. Σύμφωνα με πηγές ενημέρωσης, η σκέψη για ανέλκυση του σκάφους έχει να κάνει με τις πληροφορίες που έχει το Αρχηγείο του ΛΣ αναφορικά με το φορτίο του σκάφους. Όπως λένε οι ίδιες πηγές, οι πληροφορίες που φέρονται να έχουν τα στελέχη του Αρχηγείου μιλούν για μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
 
Και εδώ είναι το σημείο που αποκτά βάση η σκέψη για την ανέλκυσή του. Αν όντως το πλοίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, ο εντοπισμός τους μετά την ανέλκυση θα θεωρείται μια μεγάλη επιτυχία του ΛΣ ενάντια στη διακίνηση των ναρκωτικών. Αν όχι, τότε οι Αρχές θα έχουν σιγουρευτεί για το φορτίο του. Υπενθυμίζεται ότι στις καταθέσεις τους οι πέντε Σύριοι ανέφεραν ότι φορτίο δεν υπήρχε και ότι είχαν προορισμό τη Μάλτα όπου εκεί θα προχωρούσαν στην πώληση του σκάφους. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος αναζητούνται τρόποι για να ανελκυθεί το σκάφος. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Αρχηγείο ίσως στραφεί σε ιδιώτες οι οποίοι θα βοηθήσουν για την ανέλκυση του σκάφους και μάλιστα αδαπάνως, αν τελικά αποφασιστεί η ανέλκυσή του.
Όπως και να' χει, πρόκειται για μία υπόθεση που απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί το Λιμενικό Σώμα.