Το τελευταίο αντίο στη συντρόφισσα Ευδοκία Γεωργακάκη

11:33 π.μ. - Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019
11:03 π.μ. - Τρί, 26/33/2019
Image: Το τελευταίο αντίο στη συντρόφισσα Ευδοκία Γεωργακάκη

Τα θερμά συλλυπητήρια από την ΠΕΑΕΑ και τη Λαϊκή Συσπείρωση

Αγαπημένη μας συντρόφισσα Ευδοκία Γεωργακάκη, 
 
Το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Ιεράπετρας και η Λαϊκή Συσπείρωση αποχαιρετούν με θλίψη και με υπερηφάνεια την αγαπημένη μας συντρόφισσα Ευδοκία Γεωργακάκη και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά και στα εγγόνια της. 
Η σ. Ευδοκία ήταν μια απ’ τις γυναίκες της γενιάς της που δε λύγισε ποτέ, δε λιγοψύχησε, όσες μπόρες και φουρτούνες κι αν αντιμετώπισε. Παρέμεινε πιστή στην υπόθεση του σοσιαλισμού, κομμουνισμού και της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. 
Ήταν σεμνή, και πάντα χαμογελαστή, υπομονετική και αποτελεσματική. Γνήσια λαϊκή αγωνίστρια, που πάλευε αγόγγυστα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. 
Στο σπίτι της σ. Ευδοκίας εύρισκε καταφύγιο ο ήρωας του λαού μας Ναπολέοντας Σουκατζίδης στα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας. Αργότερα μέσα από την Εθνική Αλληλεγγύη στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής κόπιαζε για την τροφοδοσία των πεινασμένων συμπολιτών μα και των ανταρτών της Δίκτης. 
Στο σπιτικό της περιέθαλπε τους συμμάχους Νέο Ζηλανδούς στρατιώτες που κινδύνευαν από τους Ναζί. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας έστειλε στην οικογένεια της συντρόφισσας παράσημο ανδρείας και ευγνωμοσύνης, που το φύλαγε σαν κόρη οφθαλμού. Πριν από λίγα χρόνια το παρέδωσε στο αρχείο του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Ιεράπετρας. «Αυτός είναι ο φυσικός του χώρος» μας είπε. «Να εμπνέεται η νέα γενιά»! 
Καλό σου ταξίδι, καλή μας συντρόφισσα Ευδοκία. 
Εμείς θα συνεχίζουμε τον αγώνα για τον ίδιο σκοπό και τα ίδια ιδανικά. Η παρουσία σου θα είναι δίπλα μας στους αγώνες που έρχονται για μια άλλη κοινωνία. 
 
Παράρτημα ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ Ιεράπετρας