Τομαρόπουλος: Στον Σκρέκα για τις λαϊκές του Λασιθίου παρουσία Πλακιωτάκη

11:43 π.μ. - Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024
11:01 π.μ. - Δευ, 15/43/2024
Image: Τομαρόπουλος: Στον Σκρέκα για τις λαϊκές του Λασιθίου παρουσία Πλακιωτάκη

Δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές Σητείας και Αγίου Νικολάου

Με αφορμή το γεγονός ότι δεν θα πραγματοποιηθεί λαϊκή αγορά την Τρίτη και την Τετάρτη, στον Άγιο Νικόλαο και στην Σητεία μίλησε ο κ. Τομαρόπουλος στον Ηχώ 99,8. Ανέφερε πως έχει γίνει μεγάλος αγώνας ώστε να στηρίξουν τα αιτήματά τους και έχει οριστεί συνάντηση, παρουσία κ. Πλακιωτάκη και του δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Μενεγάκη, με τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Σκρέκα αλλά και με κοινοβουλευτικές ομάδες. Ο λόγος που κλείνουν τις υπαίθριες αγορές δεν είναι άλλος από το να δείξουν την σοβαρότητα του προβλήματος. Ακόμη, τόνισε πως υπάρχουν προτεινόμενες λύσεις και απλώς μένει η εφαρμογή τους. Ένα σημαντικό ζήτημα που θίγει είναι να ψηφιστεί νομοσχέδιο που να αφορά ενιαίο κανονισμό ανά περιφέρεια.

Σε ερώτηση σχετικά με την εφαρμογή POS στις λαϊκές αγορές, απάντησε πως ο καταναλωτής βρίσκει χαμηλότερες τιμές εκεί καθώς τα προϊόντα πουλιούνται κατευθείαν από τον παραγωγό και στην περίπτωση εγκατάστασης POS θα είναι ένα δυσβάσταχτο κόστος από τους παραγωγούς πωλητές με αποτέλεσμα να υπάρξουν ανατιμήσεις στα προϊόντα. Αποτελεί μεγάλο κόστος για τους παραγωγούς η κατοχή POS αλλά είναι και ένα δύσκολο εγχείρημα καθώς δεν υπάρχει σταθερό ίντερνετ σε υπαίθριες αγορές. Ο ίδιος ζητά την έκδοση voucher ώστε να γίνει εφικτή η αγορά POS σε συνδυασμό με προγράμματα κατάρτισης ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Ο κ. Τομαρόπουλος υπογραμμίζει πως φαίνεται δύσκολο να παραμείνουν στις αγορές τα επόμενα χρόνια εξαιτίας των νέων μέτρων.

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το μέρος στο οποίο θα πραγματοποιείται η υπαίθρια αγορά στον Άγιο Νικόλαο, απάντησε πως γίνονται προτάσεις προς το παρόν και υπάρχει άριστη συνεργασία με τον δήμαρχο προκειμένου να βρεθεί λύση.