Τομαρόπουλος:Οικονομικά συμφέροντα θέλουν να κλείσουν τη λαϊκή αγορά του Αγίου Νικολάου

10:06 π.μ. - Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
10:11 π.μ. - Τετ, 29/06/2023
Image: Τομαρόπουλος:Οικονομικά συμφέροντα θέλουν να κλείσουν τη λαϊκή αγορά του Αγίου Νικολάου

Στον Ηχώ 99,8 ο Σ. Τομαρόπουλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Ελλάδας εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται τα προβλήματα στη λαϊκή αγορά του Αγίου Νικολάου με τον κ. Σ. Τομαρόπουλο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Ελλάδας εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8 να κάνει ένα σύντομο ιστορικό στο πως έφτασε η κατάσταση στο σημείο να επιβάλλονται μπαράζ προστίμων στους παραγωγούς. Οι οποίοι κάθε Τετάρτη, ημέρα διεξαγωγής της λαϊκής αγοράς στον Άγιο Νικόλαο, ζουν με την αγωνία εάν θα είναι όλα καλά και με ηρεμία να εξυπηρετήσουν τους πελάτες. Ο κ. Τομαρόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα των εισπράξεων, στις άδειες, στην έλλειψη κανονισμού και επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα, που αφορά γενικά τις λαϊκές αγορές του Δήμου. Επίσης μίλησε για τη μεταφορά της λαϊκής σε άλλο σημείο λέγοντας ότι δεν διαφωνούν αλλά εκείνο που θέλουν είναι να μεταφερθούν όλοι οι παραγωγοί και όχι κάποιοι να μείνουν εκτός.

Όπως  είπε, έχουμε μαζέψει όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν τη νομιμότητα ως πωλητές και θα ακολουθήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπονται σχετικά με την καταγραφή που έκανε και η Τροχαία την προηγούμενη Τετάρτη. Ως πωλητές είμαστε νόμιμοι. 30 χρόνια είναι η λαϊκή εκεί. Από εκεί και πέρα εάν δεν βρεθεί λύση ενδεχομένως να κάμουμε έντονη διαμαρτυρία προς την Περιφέρεια και παράσταση στον Εισαγγελέα γιατί μιλάμε για παραβατικότητα της δημοτικής αρχής αλλά και παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας από την Αστυνομία. Εμείς δεν προστατεύουμε ούτε συντεχνιακά συμφέροντα ούτε τίποτα. Θέλουμε τη νομιμότητα, είπε ο κ. Τομαρόπουλος σημειώνοντας οτι ευελπιστούν η κατάσταση να ομαλοποιηθεί όταν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή.