Τον Ιανουάριο ξεκινά η κατασκευή του νέου «Robinson Club» στο Κουτσουνάρι

6:19 π.μ. - Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017
06:12 π.μ. - Κυρ, 10/19/2017
Image: Τον Ιανουάριο ξεκινά η κατασκευή του νέου «Robinson Club» στο Κουτσουνάρι

Στο νέο στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιο της TUI, που προβλέπει νέες επενδύσεις για τη δημιουργία 10 επιπλέον ξενοδοχείων, περιλαμβάνεται και η περιοχή της Ιεράπετρας

Στο νέο στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιο της TUI, κορυφαίου τουριστικού ομίλου της Γερμανίας και ενός εκ των κορυφαίων του κόσμου, που προβλέπει νέες επενδύσεις για τη δημιουργία 10 επιπλέον ξενοδοχείων, 4 και 5 αστέρων στην Ελλάδα και ειδικότερα σε Πελοπόννησο και Κρήτη, περιλαμβάνεται και η περιοχή της Ιεράπετρας. Ο Όμιλος της TUI, με στόλο 150 αεροσκαφών και ο οποίος το 2016 έφερε στην χώρα μας 2,5 εκατομμύρια τουρίστες και το 2017 10% μεγαλύτερο αριθμό πελατών (ενώ το ίδιο ποσοστό αύξησης εκτιμάται ότι θα έχει και για την επόμενη χρονιά) προτίθεται να επενδύσει σε νέα ξενοδοχεία και κρουαζιέρες και με αυτό τον τρόπο να φτάσει τα 42 ιδιόκτητα ξενοδοχεία και να επεκτείνει τα προγράμματα κρουαζιέρας, που ήδη έχουν φτάσει σε 26 λιμάνια.
 
Εξαγοράζοντας τη θυγατρική εταιρεία του συνεργαζόμενου με την TUI ομίλου Καράτζη Α.Ε., «Στέλλα Πολάρις Κρέτα Α.Ε.», κάτοχου οικοπέδου στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας στην ευρύτερη περιοχή των Φέρμων, η TUI πρόκειται να κατασκευάσει μια νέα μονάδα «ROBINSON Club». Η προσέγγιση και η πρωτοβουλία για την δημιουργία της συγκεκριμένης μονάδας έγινε από συνεργάτες του ομίλου της TUI οι οποίοι και είδαν την περιοχή και την δυναμική της και θέλησαν να επενδύσουν στην περιοχή. Στην 146 στρεμμάτων έκταση η ξενοδοχειακή μονάδα θα εκτείνεται από τα όρια του κεντρικού επαρχιακού δρόμου Ιεράπετρας – Μακρύ Γιαλού – Σητείας μέχρι και την ακτογραμμή αφού καταλήγει σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής.
 
Σε πρώτη φάση θα περιλαμβάνει 800 κλίνες (με την δυνατότητα να φτάσει στην συνέχεια μέχρι και τις 1.000).
 
Η εταιρία μάλιστα έχει ξεκινήσει τις επαφές της με τεχνικά συνέργεια προκειμένου να ξεκινήσει την ανέγερση του ξενοδοχείου από τις αρχές του νέου έτους (2018) με το χρονοδιάγραμμα να αναφέρει πως θα δύναται να λειτουργήσει από το καλοκαίρι του 2019. Στην πλήρη λειτουργία της η ξενοδοχειακή μονάδα (που θα είναι από 4 έως 5 αστέρων) θα απασχολεί αρχικά περίπου 240 άτομα σε διάφορες υπηρεσίες.
 
 
 
Την θέλει η τοπική κοινωνία
 
Το ξενοδοχείο μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιεράπετρας κ. Αργύρης Πανταζής, ως μια πολύ καλή μονάδα μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους την οποία η τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας επικροτεί αφού έχει ανάγκη από τουριστικές μονάδες τέτοιου στάτους.
 
«Θετικό γεγονός» σημειώνει ο κ. Πανταζής «αποτελεί το ότι με την ανέγερση τέτοιων ξενοδοχειακών μονάδων δίνεται η δυνατότητα επιλογής στον τουρίστα να έρθει στην Ιεράπετρα και να μπορεί να έχει επιλογή για πολλών… βαλαντίων διακοπές αφού οι πολλές τουριστικές μονάδες δημιουργούν τουριστικό προορισμό – γι’ αυτό και πρόκειται για εγχείρημα που «αγκαλιάζουν» οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό στην ευρύτερη τοπική κοινωνία».
 
Να σημειωθεί ότι η TUI ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία «Robinson» στην Ελλάδα, τo 4 αστέρων «Robinson Club Kyllini Beach» που βρίσκεται στο Κάστρο Κυλλήνης του νομού Ηλείας και διαθέτει 307 δωμάτια και το «Robinson Club Daidalos» που βρίσκεται στην περιοχή Αντιμάχεια της Κω και διαθέτει 307 δωμάτια.
 
 
Πηγή: anatolh.com