Στις 12 Ιουνίου η δίκη για τον αγροτοσυνδικαλιστή και τον γιό του για τη μεγάλη χασισοφυτεία στην Ιεράπετρα

10:09 π.μ. - Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
10:04 π.μ. - Τρί, 25/09/2017
Image: Στις 12 Ιουνίου η δίκη για τον αγροτοσυνδικαλιστή και τον γιό του για τη μεγάλη χασισοφυτεία στην Ιεράπετρα

Στις 12 Ιουνίου θα εκδικαστεί τελικά η πολύκροτη υπόθεση με τα περισσότερα από 900 δενδρύλλια χασίς που είχε εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ., πέρυσι, μέσα σε θερμοκήπιο στην Ιεράπετρα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επρόκειτο να καθίσουν σήμερα Δευτέρα (24/4) για να δικαστούν ένας 52χρονος ντόπιος μαζί με τον 22χρονο γιο του. Αμφότεροι κατηγορούνται για την καλλιέργεια της χασισοφυτείας «μαμούθ» που είχε αποκαλυφθεί πέρυσι τον Μάιο, έπειτα από «έφοδο» της Αστυνομίας σε θερμοκήπιο της οικογένειας.
 
Ωστόσο, η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης, ο οποίος δεν μπορούσε να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος παραμένει προσωρινά κρατούμενος από την ημέρα της σύλληψής του. Στον αντίποδα, ο γιος του είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη.
 
Στις 10 Μαΐου του 2016, η ΕΛ.ΑΣ. είχε βρει στο εσωτερικό του θερμοκηπίου έκτασης περίπου 1700 τ.μ., συνολικά 906 φυτά κάνναβης. Όλα τα δενδρύλλια βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης, με το ύψος τους να κυμαίνεται από 30 εκατοστά έως 1,60 μέτρο.
 
Σύμφωνα με τις Αρχές, εξάλλου, εντός της φυτείας, είχε εγκατασταθεί αυτόματο αρδευτικό σύστημα, ενώ οι κατηγορούμενοι προέβαιναν και σε λίπανση των δενδρυλλίων. Τέλος, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, το κάθε ένα από τα 906 δενδρύλλια, επρόκειτο να αποφέρει 200 γραμμάρια κάνναβης.
 


(φωτογραφία αρχείου)
 
Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος
Πηγή: neakriti.gr