Τόσκας: Μια μέρα ντροπής, μια μέρα βαθιάς θλίψης

9:11 π.μ. - Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2021
09:02 π.μ. - Σάβ, 13/11/2021
Image: Τόσκας: Μια μέρα ντροπής, μια μέρα βαθιάς θλίψης

Ο Νίκος Τόσκας, Στρατηγός, πρ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη καλεσμένος στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" με τον Νίκο Δασκαλάκη

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία στοιχειοθετεί την πιο σκοτεινή προοπτική των πανεπιστημίων. Αυθαίρετες και χωρίς καμιά ακαδημαϊκή λογική οι βάσεις εισαγωγής, που θα αφήσει , τουλάχιστον, 24.000 νέες και νέους εκτός πανεπιστημίων στο έλεος των ιδιωτικών κολεγίων. Πειθαρχικά Συμβούλια Φοιτητών, που είχαμε να δούμε από τον καιρό της χούντας.

Ίδρυση πανεπιστημιακής Αστυνομίας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αστυνομικό κράτος ή ασφάλεια; Η κυβέρνηση βλέπει το τσουνάμι των προβλημάτων που έρχεται με τα υγειονομικά, οικονομικά και εθνικά προβλήματα, και προχωρεί σε καθημερινή κλιμάκωση της έντασης και εφαρμογή της πολυδιαφημισμένης μηδενικής ανοχής. Για να αποτρέψει τις κινητοποιήσεις του λαού, επαναφέροντας , εν μέσω πανδημίας, το δόγμα του εσωτερικού εχθρού. Κανένας όμως δεν μπορεί να σταματήσει τις αντιδράσεις της κοινωνίας ακόμα και ανεξέλεγκτες κοινωνικές εκρήξεις. Η εισοδηματική ανισότητα έχει υπέρμετρα διευρυνθεί και η πανδημία εγείρει πλέον ερωτήματα στην κοινωνία σχετικά με το εάν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση της ή για να ωθήσουν τα χαμηλότερα και μεσαία κοινωνικά στρώματα σε κατάρρευση.