Τόσκας: Υπάρχει κίνδυνος να εκτροχιαστεί ο Ερντογάν μετά τις εξελίξεις στις ΗΠΑ

12:22 μ.μ. - Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021
12:01 μ.μ. - Πέμ, 07/22/2021
Image: Τόσκας: Υπάρχει κίνδυνος να εκτροχιαστεί ο Ερντογάν μετά τις εξελίξεις στις ΗΠΑ

Ο τ. Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη - Yποστράτηγος ε.α. Νίκος Τόσκας στον Ηχώ 99,8

Για τις εξελίξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και πως αυτές επηρεάζουν τον υπόλοιπο κόσμο, την Ευρώπη, τη χώρα μας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο τ. Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη - Yποστράτηγος ε.α. κ. Νίκος Τόσκας. Όπως είπε η Αμερική δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις , κατάληψη κοινοβουλίου κλπ. εικόνες που συναντά συνήθως κανείς σε τριτοκοσμικές χώρες με ασταθές πολιτικό σύστημα. Τα γεγονότα προκλήθηκαν προφανώς με την παρότρυνση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλτ Τραμπ και μετά από διάφορες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, με χαμηλή συμμετοχή στα πολιτικά πράγματα του αμερικανικού κοινού. Ο «Τραμπισμός» είναι ένα φαινόμενο που δεν θα φύγει με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου.

Σε ότι αφορά την Ευρώπη και ειδικότερα τη χώρα μας θα πρέπει καταρχάς να επισημανθεί ότι ο Τράμπ δεν απέτυχε στο να κάνει μια πολιτική υπερ των Αμερικανών όπως έλεγε. Πράγματι προσπάθησε να αναζωογονήσει τη βιομηχανία, προκάλεσε δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα. Παράλληλα όμως προσπάθησε να κάνει εξαγωγή συντηρητικών, ακροδεξιών, ιδεών και απόψεων που σε κάποιες περιπτώσεις χειροκροτήθηκε και έγινε αποδεκτή με χαμόγελα και από άλλες πλευρές και χώρες όπως ο Πούτιν και η Ρωσία που καλόβλεπε τη διάσπαση της Ευρώπης. Η εκμετάλλευση όμως από τους ακροδεξιούς των φτωχοποιημένων στρωμάτων είναι ο μεγάλος κίνδυνος. Βλέπουμε καταστάσεις παρόμοιες του 1930, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τόσκας.

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται την γενικότερη κατάσταση στις ΗΠΑ και για αυτό απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από την ελληνική κυβέρνηση η οποία έχει δείξει ότι λέει πολλά λόγια σε ότι αφορά την διεθνή πολιτική αλλά κάνει λίγα έργα, είναι υποχωρητική και απέναντι στη Γερμανία και σε άλλες δυνάμεις που έχουν συμφέροντα στην Τουρκία και απέναντι στην ίδια την Τουρκία. Ανησυχούν οι διερευνητικές έτσι όπως εξελίσσονται γιατί η Τουρκία έχει συγκεκριμένο σχέδιο, επεσήμανε ο κ. Τόσκας

Ακούστε εδώ αναλυτικά: