Τουλάχιστον 13 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στη ΝΔ Κίνα

8:56 π.μ. - Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017
08:09 π.μ. - Παρ, 08/56/2017
Image: Τουλάχιστον 13 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στη ΝΔ Κίνα

Δεκατρία άτομα σκοτώθηκαν, μεταξύ των έξι τουρίστες, και 175 τραυματίστηκαν από τον σεισμό των 7,0 βαθμών, σύμφωνα με τοπικές υπηρεσίες, που σημειώθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή στη νοτιοδυτική Κίνα και την περιφέρεια Σιτσουάν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τα κρατικά μμε

Η περιοχή που επλήγη, είναι δημοφιλής περιοχή τουρισμού, με εθνικό πάρκο που περιέχει καταρράκτες και έχει γεωλογικό ενδιαφέρον. Πάνω από 34.000 άτομα επισκέφθηκαν την περιοχή, σύμφωνα με στοιχεία του πρακτορείου Xinhua (Σινγχουά). Δεν υπάρχει επιβεβαίωση της εθνικότητας των θυμάτων, ωστόσο η περιοχή είναι δημοφιλής τόπος κυρίως Κινέζων.
 
Σύμφωνα με την κυβέρνηση της περιφέρειας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, 100 τουρίστες έχουν παγιδευτεί από κατολίσθηση που οφείλεται στον σεισμό. Μέχρι και 31.500 επισκέπτες στην περιοχή έχουν απομακρυνθεί, είπε το Σινγχουά, ενώ η πυροσβεστική της περιοχής δήλωσε ότι 2,800 άτομα έχουν απομακρυνθεί από ένα ξενοδοχεί του οποίου ο χώρος υποδοχής έχει καταρρεύσει.
 
Η υπηρεσία σεισμών της Σιτσουάν δήλωσε ότι ο σεισμός ήταν ισχύος 7,0 βαθμών, με το επίκεντρο στην περιοχή Νγκάουα, όπου ζουν κυρίως Θιβετιανοί που εκτρέφουν κοπάδια ως νομάδες.
 
Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο της Σετσουάν τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν στην κωμόπολη Ζιανγκζιά, όπου πάντως οι μόνιμοι κάτοικοι είναι λιγοστοί.
 
Η περιοχή πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς
 
Αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στην κινεζική δημόσια τηλεόραση ότι αρχικά επικράτησε πανικός μεταξύ των τουριστών όταν εκδηλώθηκε ο σεισμός.
 
Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο, Νέα Κίνα, μετέδωσε επικαλούμενο αξιωματούχο του οργανισμού τουρισμού όταν ορισμένα σπίτια κατέρρευσαν ή εμφάνισαν ρωγμές και πρόσθεσε ότι οργανώνονται επιχειρήσεις διάσωσης.
 
ον Μάιο του 2008 μια σεισμική δόνηση που έπληξε την επαρχία Σετσουάν είχε αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο σχεδόν 70.000 άνθρωποι.
 
 
Πηγή: thepressproject.gr