Τρελό τρολάρισμα στο διαδίκτυο για τον Έλληνα Τραμπ

8:32 π.μ. - Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016
08:11 π.μ. - Παρ, 11/32/2016
Image: Τρελό τρολάρισμα στο διαδίκτυο για τον Έλληνα Τραμπ

Η αποκάλυψη για την… πραγματική καταγωγή του Τραμπ ή Τραμπάκουλα ή Τράμπα ήρθε να «τρελάνει» το διαδίκτυο μέσα από ελληνικά και κυπριακά μπλογκ!

Από το πρωί, τα «τρολ» του ίντερνετ έπιασαν δουλειά και ξαναέγραψαν το παρελθόν του Τραμπ και της οικογένειάς του. Ανάλογα με το μέσο, ο Τραμπ είναι είτε Κύπριος είτε Καρδιτσιώτης και προσπαθεί με… νύχια και με δόντια να κρύψει την καταγωγή του! 
 
«Ο Τραμπ κατάγεται από Καρδιτσιώτες μετανάστες που έφτασαν στην Αμερική άφραγκοι. Τα κατάφεραν γρήγορα με σκληρή δουλειά, ακόμη σκληρότερο οπορτουνισμό και αμφίβολες πρακτικές» αναφέρει ένα μπλογκ, που παράλληλα αναφέρει ότι ο παππούς του Τραμπ, Δανιήλ Τραμπάκουλας, έφτασε στις ΗΠΑ από το χωριό Θέα της Καρδίτσας το 1885 σε ηλικία 16 ετών. 


Ο Τραμπ με τον Έλληνα πατέρα του
 
Όπως ισχυρίζεται ο ιστότοπος, ο Τραμπ εργάστηκε για κάποια χρόνια στη Νέα Υόρκη ως κουρέας και λίγο αργότερα έκανε την πρώτη επιχειρηματική του κίνηση. 
«Πήγε στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, σε μια μικρή πόλη μεταλλωρύχων και άνοιξε ένα ρεστοράν που διέθετε στους πελάτες του και… γυναίκες, στα πίσω δωμάτια» γράφει το μπλογκ. Ο «παππούς Τραμπ» βελτίωσε έτσι τα «οικονομικά του και επέστρεψε στην Καρδίτσα για να παντρευτεί με την Ελισάβετ Τραμπάκουλα». 
 
«Έφυγαν μαζί για την Αμερική αλλά μετά από προτροπές της συζύγου του αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα. Όμως, οι Ελληνικές αρχές δεν τους επέτρεψαν τον επαναπατρισμό λόγω επιδημίας της γρίπης» αναφέρει η ιστοσελίδα, και συμπληρώνει: «Έτσι ο παππούς και η γιαγιά του Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκαν να επιστρέψουν, μόνιμα πια, στην Αμερική. Στη Ν. Υόρκη το 1905 γεννήθηκε ο πατέρας του Ντόναλντ, ο Φρεντ Τραμπ. Ο παππούς Τραμπάκουλας πέθανε από ισπανική γρίπη το 1918 σε ηλικία μόλις 69 ετών. Πρόλαβε, όμως, να αφήσει ένα κομπόδεμα στην οικογένειά του που το χρησιμοποίησε για να στήσει μια μικρή εταιρία. Η εταιρία λεγόταν E. Trump & Son και ασχολείτο με κτηματομεσιτικά».
 
Κατά άλλους ιστότοπους, ο Τραμπ είναι εγγονός Κύπριων μεταναστών. Σε αυτή την ιστορία, ο παππούς του ονομάζεται Δανιήλ Τράμπας και έφτασε «άφραγκος στις ΗΠΑ». 
 
Τόπος καταγωγής του είναι το χωριό Λευκονοίκο, το οποίο εγκατέλειψε σε ηλικία 16 ετών (στην ηλικία συμφωνούν όλα τα δημοσιεύματα). Η συνέχεια είναι, λίγο πολύ, η ίδια, καθώς ο παππούς Τράμπας εργάστηκε για λίγο καιρό ως κουρέας και στη συνέχεια «έκανε την πρώτη επιχειρηματική του κίνηση». 

Η "φωτογραφία" του παππού Τράμπα στην Κύπρο το 1879
 
Μάλλον ήταν... Γερμανός 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά διεθνή ΜΜΕ, όπως η Daily Mail, o Tραμπ είναι Γερμανικής καταγωγής. 
 
Αυτή, φαίνεται, ότι είναι και η αλήθεια. 
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ancestry.com, η οποία επεξεργάστηκε 170 εκατομμύρια δημόσια έγγραφα από το 1668 έως το 2005 ισχυρίζεται ότι ο παππούς του Τραμπ, που ονομάζεται Φρίντριχ (Φρεντ) και όχι Δανιήλ γεννήθηκε στο Κάλσταντ  της Γερμανίας το 1869. Όντως έφτασε στις ΗΠΑ σε ηλικία 16 ετών με «άδειες τσέπες» 

Από τη διαθήκη του Φρεντ του πρεσβύτερου
 
Τρελό τρολάρισμα στο διαδίκτυο για τον Έλληνα Τραμπ -Από τη διαθήκη του Φρεντ του πρεσβύτερου.
 
Το ίδιο ισχυρίζεται και  η Γκουέντα Μπλερ, βιογράφος του Τραμπ στο βιβλίο της «The Trumps: Three Generations of Builders and a Presidential Candidate» (Οι Τραμπ: τρεις γενιές οικοδόμων και ένας προεδρικός υποψήφιος»).
 
Το αρχικό επώνυμο της οικογένειας Τραμπ ήταν «Ντρουμπφ» και μάλιστα υπάρχουν γενεαλογικά στοιχεία που αναφέρουν το επώνυμο αυτό από τα μέσα κιόλας του 16ου αιώνα, όταν η οικογένεια ζούσε στην πόλη Κάλσταντ της Γερμανίας.

Ο παππούς Τραμπ, που ονομαζόταν Φρεντ

ethnos.gr