Τρέμουν για την «βόμβα» στο λιμάνι του Ηρακλείου - Επαφές για απομάκρυνση των εκρηκτικών

7:55 μ.μ. - Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018
07:11 μ.μ. - Πέμ, 01/55/2018
Image: Τρέμουν για την «βόμβα» στο λιμάνι του Ηρακλείου - Επαφές για απομάκρυνση των εκρηκτικών

Τον ύπνο τους έχουν χάσει οι τοπικοί φορείς, μετά την αποκάλυψη της ύπαρξης 400 τόνων εκρηκτικών στο φορτηγό πλοίο Ανδρομέδα, που οδηγήθηκε από τους λιμενικούς στο λιμάνι του Ηρακλείου

Μετά την επιστολή του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη σε ΥΕΝ και ΓΕΣ, αντίστοιχες επαφές κάνει και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή είχε την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου, με αντικείμενο την άμεση απομάκρυνση από το λιμάνι της πόλης των εκφορτωθέντων εκρηκτικών που μετέφερε το φορτηγό πλοίο «Ανδρομέδα».
 
Για τον ίδιο λόγο ο Δήμαρχος έστειλε και επιστολή στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, με την οποία του ζητά να πράξει τα απαραίτητα ώστε να εκλείψει ο υφιστάμενος κίνδυνος. 
 
Στο μεταξύ, «Δεν υπάρχει καμία παρανομία αναφορικά με το φορτίο που μετέφερε το πλοίο» δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη ο Θεόδωρος Ρέλλος αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας στην οποία ανήκει το «Andromeda». Την ίδια ώρα, προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου έλαβαν, από την Εισαγγελία Πειραιά, τα μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου.
 
Πηγή: ekriti.gr