Τρία χρόνια διεκδικούν από τον Δήμο Ιεράπετρας χώρο στάθμευσης ΑμεΑ για το 16χρονο παιδί τους

10:02 π.μ. - Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2021
10:02 π.μ. - Παρ, 05/02/2021
Image: Τρία χρόνια διεκδικούν από τον Δήμο Ιεράπετρας χώρο στάθμευσης ΑμεΑ για το 16χρονο παιδί τους

Τι απαντά η αντιδήμαρχος Χ. Χατζημαρκάκη – Παρέμβαση Α. Πανταζή επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα»

Να ικανοποιηθεί το αίτημα για χώρο στάθμευσης ΑμεΑ έξω από το σπίτι τους έτσι ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί το 16χρονο παιδί της ζητά η κα Ρένα που μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι επί τρία σχεδόν χρόνια προσπαθεί αλλά δεν το έχει καταφέρει. Όπως είπε πριν από 2,5 περίπου χρόνια είχε απευθυνθεί στον Δήμο ζητώντας να γίνουν οι διαχωριστικές γραμμές και να τοποθετηθεί ταμπέλα ΑμεΑ για να μπορεί να σταθμεύει έξω από το σπίτι της καθώς η θέση πολλές φορές καταλαμβάνεται από άλλα οχήματα και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το 16χρονο παιδί της που είναι ΑμεΑ. Μάλιστα το όχημα έχει κάρτα ΑμεΑ από το μηχανολογικό, ανέφερε.

-

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής έκανε παρέμβαση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής λέγοντας ότι θα αναλάβει προσωπικά την ευθύνη να εξετάσει τι ακριβώς έχει γίνει και για ποιους λόγους δεν έχει ικανοποιηθεί το αίτημα και θα αναλάβει και τα έξοδα για να τοποθετηθεί η πινακίδα, εάν και εφόσον η αιτούσα πληροί τις προϋποθέσεις. Δεσμεύτηκε ακόμα να εξετάσει εάν υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις.

-

Εν συνεχεία τοποθετήθηκε η αντιδήμαρχος λέγοντας ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπεται και θα πρέπει να προσκομιστούν μια σειρά από έγγραφα για να ικανοποιηθεί το αίτημα. Μάλιστα η συγκεκριμένη αίτηση έχει απαντηθεί. Καμία ανάλογη αίτηση δεν εκκρεμεί στο πρωτόκολλο του Δήμου. Όλες οι αιτήσεις για στάθμευση ΑμεΑ που συνοδεύονται από τα απαιτούμενα έγγραφα έχουν ικανοποιηθεί. Υπηρεσιακά λύνονται τα θέματα και περνούν από συγκεκριμένη επιτροπή που ελέγχει, τόνισε η κα Χατζημαρκάκη.