Τσιφετάκης: Πάνω από 3.000 ευρώ ανά στρέμμα η ζημιά των αγροτών λόγω κορωνοϊού

8:32 π.μ. - Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020
08:04 π.μ. - Τετ, 15/32/2020
Image: Τσιφετάκης: Πάνω από 3.000 ευρώ ανά στρέμμα η ζημιά των αγροτών λόγω κορωνοϊού

Συνεχείς πιέσεις για να ενισχυθούν οι αγρότες της Κρήτης ώστε να μπορέσουν να μείνουν στο χωράφι

Στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη βρίσκονται τα στοιχεία σχετικά με την καταστροφή που υπέστησαν οι αγρότες της Κρήτης λόγω κορωνοϊού. Μετά και την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με τον κ. Βορίδη και το κλίμα απογοήτευσης ότι οι παραγωγοί δεν θα τύχουν κάποιας ενίσχυσης άρχισε μια προσπάθεια συγκέντρωσης στοιχείων ώστε να παρουσιαστεί στο υπουργείο η πραγματική εικόνα της ζημιάς.

Ο περιφερειακός σύμβουλος εντεταλμένος σύμβουλος πρωτογενούς τομέα στο Λασίθι κ. Γ. Τσιφετάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι υπήρξε συνεργασία με δημοπρατήρια και ομάδες παραγωγών προκειμένου να συγκεντρωθούν τα στοιχεία. Επισημαίνει μάλιστα ότι αυτές τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας οι τιμές είναι λίγο καλύτερες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ωστόσο αυτό είναι πρόσκαιρο λόγω Πάσχα και από την ερχόμενη εβδομάδα και πάλι εκτιμάται ότι η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη

Η καταγραφή που έγινε αναφέρεται σε στοιχεία για τη ζημιά ανά στρέμμα και ανά κηπευτικό. Εκτιμάται ότι η ζημιά κατά μέσο όρο είναι πάνω από 3.000 -4.000 ευρώ ανά στρέμμα. Τα στοιχεία πλέον είναι στην διάθεση του ΥΠΑΑΤ αλλά και σε λοιπά υπουργεία , βουλευτές και κάθε αρμόδιο. Εάν θελήσει το Υπουργείο πραγματικά να βοηθήσει τον παραγωγό, να τον ενισχύσει, τώρα αλλά και έπειτα για να μπορέσει να καλλιεργήσει τον Σεπτέμβρη, αυτό θα φανεί στην πορεία. Οι πιέσεις για ενίσχυση των παραγωγών είναι συνεχείς και θέλουμε να πιστεύουμε οτι η πολιτεία θα ανταποκριθεί, τόνισε ο κ. Τσιφετάκης.