Τσιόδρας: Τα κρούσματα κορωνοϊού είναι χιλιάδες, καταγράφεται λιγότερο από το 15%

11:25 π.μ. - Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020
11:03 π.μ. - Τετ, 18/25/2020
Image: Τσιόδρας: Τα κρούσματα κορωνοϊού είναι χιλιάδες, καταγράφεται λιγότερο από το 15%

Ο κορωνοϊός δοκιμάζει τα συστήματα υγείας πολλών χωρών παγκοσμίως ενώ η διασπορά του ιού φαίνεται πως προβληματίζει τους επιστήμονες

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε χτες το απόγευμα, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών Υγείας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσίοδρας.

Όπως είπε «μαθηματικά μοντέλα που δημοσιεύτηκαν εχθές (σ.σ. προχθές) από το Imperial College στο Λονδίνο και αφορούσαν την επιδημία του Γουχάν της επαρχίας Χουμπέι, έδειξαν ότι μόλις 15% των αληθινών περιστατικών καταγράφονταν στην επιδημία. Νομίζω ότι είναι ακόμα λιγότερο και έχουμε δικά μας ερευνητικά δεδομένα που δείχνουν αυτό», πρόσθεσε.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στη χώρα μας που μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 387 κρούσματα κορωνοϊού, στην πραγματικότητα , ακόμη και με το 15% του Imperial College που ο κ. Τσιόδρας θεωρεί ότι είναι μικρότερο, στην Ελλάδα χιλιάδες κρούσματα που απλώς δεν έχουν καταγραφεί.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι «για κάθε πέντε ασθενείς που είναι κριτικά άρρωστοι, νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ, από πίσω είναι άλλοι 95 οι οποίοι έχουν στο 85% των περιπτώσεων ελαφρά μορφή της νόσου και στο 10%-15% των περιπτώσεων την μέτρια προς σοβαρή μορφή της νόσου».

dikaiologitika.gr