Τσίπρας από Μεσαρά: Στοίχημα τώρα η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ

3:28 μ.μ. - Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019
03:02 μ.μ. - Τρί, 05/28/2019
Image: Τσίπρας από Μεσαρά: Στοίχημα τώρα η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ

Στο εργοτάξιο του δρόμου Αγία Βαρβάρα - Απομαρμάς, έφτασε στις 11.30 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Στο εργοτάξιο του δρόμου Αγία Βαρβάρα - Απομαρμάς, έφτασε στις 11.30 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τους βουλευτές Σωκράτη Βαρδάκη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Νίκο Ηγουμενίδη, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Σπύρο Δανέλλη και στελέχη του ΟΑΚ.
 
"Γιατί αυτά τα 18 χιλιόμετρα καθυστέρησαν τόσα χρόνια, πώς γίνεται με έναν μαγικό τρόπο αυτή η κυβέρνηση και αυτός ο κακός υπουργός να το παρέδωσαν", διερωτήθη ο πρωθυπουργός, στις πρώτες του δηλώσεις.
 
«Η περιοδεία μας στην Κρήτη ξεκίνησε με την επιθεώρηση του έργου στο δρόμο Ηρακλείου-Μεσαράς. Ένα σημαντικό έργο υποδομής που ολοκληρώνεται και που περιμένει με ανυπομονησία όλη η Κρήτη και κυρίως οι κάτοικοι της Μεσαράς», είπε ο κ. Τσίπρας.
 
"Το στοίχημα είναι η ολοκλήρωση όλου του ΒΟΑΚ καθώς η Κρήτη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Σε συνδυασμό με την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι, ανοίγουν οι αναπτυξιακές προοπτικές για το νησί, είπε ο πρωθυρπουργός.
 
Οι εργασίες για την κατασκευή του δρόμου, στο τμήμα από την Αγία Βαρβάρα έως τον Απομαρμά που ξεκίνησαν το 2016, βαδίζουν προς την ολοκλήρωσή τους και η παράδοση του δρόμου είναι θέμα ημερών. 
 
Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα εγκαινιάσει το τμήμα του Βόρειου Οδικού 'Αξονα Κρήτης, Γούβες - Χερσόνησος που παραδόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγες ημέρες. Αποτελεί, μάλιστα, τμήμα ενός έργου ύψους 51 εκατ. ευρώ, το οποίο παρέμενε στάσιμο επί χρόνια, ενώ σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του, αποτελεί ένα οδικό έργο στα πρότυπα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, στηθαίο και ΛΕΑ.
Επιπλέον ο κ. Τσίπρας θα εγκαινιάσει το ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο στο φράγμα Αποσελέμη.
 
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων, ενώ στις 19:30 θα επισκεφθεί το Χουδέτσι, όπου βρίσκεται και το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και θα πραγματοποιήσει σύντομο χαιρετισμό, σε εκδήλωση στην οποία θα απευθύνουν ομιλίες και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, ο Σπύρος Δανέλης, ο Ρος Ντέιλι και ο Θεόδωρος Δουλουμπέκης.
 
Ο πρωθυπουργός θα διανυκτερεύσει στο Ηράκλειο και το πρωί της Παρασκευής θα αναχωρήσει για τα Ανώγεια.όπου θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο Μανώλη Καλλέργη και θα συνομιλήσει με τους κατοίκους.
Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 19:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο του Εθνικού Σταδίου Χανίων, ενώ θα προηγηθούν επισκέψεις του σε πληγείσες από την κακοκαιρία, περιοχές.
 
 
 
ekriti.gr