Τζαράκης: Ανακάμπτει ο τουρισμός στην Ιεράπετρα - Θετικοί οι οιωνοί για καλή σεζόν

12:56 μ.μ. - Τρίτη, 26 Απριλίου 2022
12:04 μ.μ. - Τρί, 26/56/2022
Image: Τζαράκης: Ανακάμπτει ο τουρισμός στην Ιεράπετρα - Θετικοί οι οιωνοί για καλή σεζόν

Τι δήλωσε στον ηχώ 99,8 ο Γιώργος Τζαράκης αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α Κρήτης

Με το αγκάθι του αυξημένου κόστους ενέργειας λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής και το βλέμμα στραμμένο στον πόλεμο στην Ουκρανία, ξεκινά φέτος η τουριστική σαιζόν με τους ξενοδόχους να αγωνιούν για το πως τελικά θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν μέσα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά.

Οι ξενοδόχοι εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γιώργος Τζαράκης αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α Κρήτης, έχουν κλείσει τα τουριστικά πακέτα σε τιμές περυσινές και δεν είχαν συμπεριλάβει την αύξηση στο ενεργειακό, που είναι ένα πολύ μεγάλο κόστος για τα ξενοδοχεία.

Επιπλέον, λόγω και του πολέμου στην Ουκρανία έχουν επηρεαστεί τόσο οι πληρότητες σε ξενοδοχεία, αλλά και η προμήθεια των πρώτων υλών. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν σημαντικά το κόστος λειτουργίας των ξενοδοχείων. Εκείνα μάλιστα, που δεν θα έχουν πληρότητα εκτιμάται, ότι θα αντιμετωπίσουν μεγάλο πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος της σαιζόν. Βέβαια η πολιτεία θα μπορούσε να πάρει κάποια μέτρα στηρίζοντας τον κλάδο ,όπως επιδοτώντας τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Ή ενισχύοντας τους εργαζόμενους στον κλάδο μέσω της αύξησης του ποσού, που δίνεται από το ταμείο ανεργίας γιατί φέτος εκείνο, που παρατηρείται είναι έλλειψη προσωπικού σημείωσε ο κ. Τζαράκης .

Πρόσθεσε, ότι ένας σημαντικός αριθμός ξενοδοχείων στην Κρήτη έχει ήδη ανοίξει εκτιμάται όμως ότι από τις 10 -15 του Μάη και μετά, σχεδόν όλα θα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σε ότι τους αφορά ως ΟSTRIA RESORT & SPA HOTEL ξεκίνησαν στις 8 Απριλίου, δυναμικά με πληρότητα που αγγίζει το 80%. Οι προκρατήσεις για Μάη και Ιούνιο είναι σε πολύ καλό επίπεδο και οι προβλέψεις για αυτούς τους δυο «δύσκολους» θα μπορούσε να πει κανείς μήνες τα μηνύματα είναι θετικά, εκτός εάν προκύψει κάτι απρόοπτο. Επιπλέον, ως Ξενοδοχείο και φέτος, όπως άλλωστε προβλέπεται, θα τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα για την πανδημία.