Τζώρτζης: Μόνο με πολιτική απόφαση θα δοθεί παράταση στις κατεδαφίσεις στην παραλιακή ζώνη

11:26 π.μ. - Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
11:02 π.μ. - Τετ, 21/26/2024
Image: Τζώρτζης: Μόνο με πολιτική απόφαση θα δοθεί παράταση στις κατεδαφίσεις στην παραλιακή ζώνη

Με αφορμή την χθεσινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Εμμ, Τζώρτζης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ιεράπετρας

Με αφορμή την χθεσινή κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τις κατεδαφίσεις της παραλιακής, μίλησε ο κ. Εμμ. Τζώρτζης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ιεράπετρας, στον Ηχώ 99,8.

Ήταν φανερό πως η στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ήταν απόλυτα αρνητική για την αναστολή των κατεδαφίσεων έως τον Οκτώβριο. Ο πολιτικός μηχανικός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έδειξε ανθρωπιά και κατανόηση στο πρόβλημα αυτό, αλλά οφείλει να τηρήσει τα πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Σε ερώτηση σχετικά με την μελέτη του παραλιακού μετώπου, ο κ. Τζώρτζης απάντησε πως είναι έτοιμη καθώς έχει πληρωθεί και παραληφθεί. Έχει λάβει τις περισσότερες εγκρίσεις και έχουν μείνει λίγες εγκρίσεις ακόμη. «Προϋπόθεση είναι να γίνει η εξομοίωση αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι κατεδαφίσεις.» Οι εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που δεν βρεθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση είναι είτε να υλοποιηθεί μόνο ένα κομμάτι της ανάπλασης ή τα έργα υποδομής ( ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός ) να πραγματοποιηθούν με χρήματα του Δήμου.