Unicef: Παιδιά χρησιμοποιούνται όλο και συχνότερα ως βομβιστές-καμικάζι από την Μπόκο Χαράμ

6:39 μ.μ. - Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017
06:12 μ.μ. - Δευ, 04/39/2017
Image: Unicef: Παιδιά χρησιμοποιούνται όλο και συχνότερα ως βομβιστές-καμικάζι από την Μπόκο Χαράμ

Ο αριθμός των παιδιών που χρησιμοποιούνται από τη τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ για να επιθέσεις καμικάζι αυξήθηκε ραγδαία

Ενώ οι στρατοί των χωρών της περιοχής της λίμνης Τσαντ (της Νιγηρίας, του Νίγηρα, του Καμερούν και του Τσαντ) συνεχίζουν να κρατούν πολλά φυλακισμένα για να τους αποσπάσουν πληροφορίες, τονίζει σε έκθεση του το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία(UNICEF).
«Ο αριθμός των παιδιών που χρησιμοποιήθηκαν σε επιθέσεις ως βομβιστές-καμικάζι στη σύγκρουση στην περιοχή της λίμνης Τσαντ ανήλθε σε 27 το πρώτο τρίμηνο του 2017, από εννέα την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς», σημειώνεται στην έκθεση της Unicef. Συνολικά το 2016, 30 παιδιά χρησιμοποιήθηκαν για να διαπραχθούν επιθέσεις ως βομβιστές και βομβίστριες καμικάζι, προστίθεται• τα περισσότερα ήταν κορίτσια.
 
«Αυτή είναι η χειρότερη δυνατή χρήση παιδιών σε συρράξεις», τόνισε η Μαρί-Πιερ Πουαριέ, διευθύντρια της Γιούνισεφ για την περιοχή της δυτικής και κεντρικής Αφρικής, την ώρα που η Νιγηρία ετοιμάζεται να τιμήσει την τρίτη επέτειο της απαγωγής των μαθητριών στο Τσιμπόκ.
Τον Απρίλιο του 2014 περίπου διακόσιες μαθήτριες απήχθησαν από μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, εξέλιξη που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή. Οι μαζικές απαγωγές παιδιών, γυναικών και ανδρών στα χωριά εναντίον των οποίων εξαπολύει επιθέσεις η Μπόκο Χαράμ είναι ιδιαίτερα συχνές. Κατόπιν, πολλά από τα παιδιά που απάγονται αναγκάζονται να πολεμούν στις τάξεις της οργάνωσης.
 
Μέχρι σήμερα, 117 παιδιά έχουν χρησιμοποιηθεί για να διαπραχθούν βομβιστικές επιθέσεις στη Νιγηρία, στο Τσαντ, στον Νίγηρα και στο Καμερούν από το 2014: τέσσερα το 2014, 56 το 2015, 30 το 2016 και 27 μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017.
 
Πηγή: thepressproject.gr