Υπουργείο Υγείας κατά ΠΟΕΔΗΝ για τα περί χολέρας στο «Έλενα»: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

4:14 μ.μ. - Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
04:10 μ.μ. - Πέμ, 19/14/2017
Image: Υπουργείο Υγείας κατά ΠΟΕΔΗΝ για τα περί χολέρας στο «Έλενα»: Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι

Αυτή η ιστορία με τη ‘χολέρα’ στο Έλενα, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής

Της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας» τονίζει το υπουργείο, μία μέρα αφότου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατήγγειλε ότι ανιχνεύθηκε το βακτήριο της χολέρας στα πρώτα δείγματα σε νερά του υπογείου της αποθήκης τροφίμων του νοσοκομείου «Έλενας Βενιζέλου».

Σε μια σκληρή ιδιαίτερα ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας προσθέτει ότι «η πολιτική αλητεία, η χυδαιότητα, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η τρομοκράτηση του πληθυσμού, η δημιουργία ανασφάλειας απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας, θα αντιμετωπιστούν δραστικά με κάθε νόμιμο τρόπο».
 
Το υπουργείο Υγείας είναι υποχρεωμένο πλέον προστατεύσει την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του δημοσίου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του, καταλήγει.
 
Νωρίτερα, το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι δεν τεκμηριώνονται τα περί χολέρας στο νοσοκομείο «Έλενα». 
 
«Με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας».
 
EINAΠ: Περιμένουμε τα αποτελέσματα των δειγμάτων
 
Τη θέση της για τις εξελίξεις στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά.
 
Στη σχετική ανακοίνωση οι νοσοκομειακοί γιατροί επισημαίνουν πως: «Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έχει πληροφορηθεί ότι τα γεγονότα που συμβαίνουν στο νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» έχουν καταγγελθεί εγγράφως στη διοίκηση και την τεχνική υπηρεσία από το σωματείο από εξαμήνου. Περιμένουμε τα αποτελέσματα των δειγμάτων που έχουν σταλεί αλλά αυτό που για εμάς έχει την κυριότερη σημασία είναι ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων θα πρέπει να μεριμνούν για συντηρήσεις μηχανημάτων - αποχετευτικών συστημάτων σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες και να λύνουν άμεσα τα θέματα αυτά τα οποία μπορεί να επιφέρουν σοβαρά προβλήματα».
 
Ακολούθως το συνδικαλιστικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρει: «Γνωρίζουμε ότι η τεχνική υπηρεσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι ελαχιστότατη σε αριθμό, λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς επίσης ότι το θέμα των λιμναζόντων υδάτων δεν είναι το μόνο για το οποίο έχει κάνει παρέμβαση το σωματείο και τα μέλη της ΕΙΝΑΠ.
 
Γνωρίζουμε επίσης ότι γίνονται μικρά έργα επισκευών σε διάφορους χώρους τα οποία όχι μόνο δε λύνουν το πρόβλημα αλλά αθροιστικά κοστίζουν περισσότερο από μία μελετημένη σοβαρή επισκευή.
 
Η κυβέρνηση θα πρέπει να φροντίζει η χρηματοδότηση για την υγεία να είναι τέτοια ώστε να λύνονται όλα αυτά τα προβλήματα και όχι κάθε χρόνο να μειώνονται τα κονδύλια για τα νοσοκομεία. Επιτέλους προτεραιότητα στη χώρα μας θα πρέπει να είναι για όλους μας η υγεία».
 
Πηγή: tvxs.gr