Χ. Κανάκης: Το Δημοτικό Σχολείο Σταυροχωρίου μετατρέπεται σε Πολιτισμικό Κέντρο

11:56 π.μ. - Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017
11:08 π.μ. - Τρί, 08/56/2017
Image: Χ. Κανάκης: Το Δημοτικό Σχολείο Σταυροχωρίου  μετατρέπεται σε Πολιτισμικό  Κέντρο

Παραδοσιακό γλέντι την Τρίτη 15 Αυγούστου στο χώρο του σχολείου

Ολοκληρώνονται οι εργασίες βελτίωσης  του Δημοτικού Σχολείου Σταυροχωρίου το οποίο θα λειτουργήσει ως Πολιτισμικό  Κέντρο της περιοχής . Για την προσπάθεια που γίνεται μίλησε στον Ηχώ fm 99,8 ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σταυροχωρίου Κουτσουρά Στραβοδοξάρι κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην βιβλιοθήκη που θα φιλοξενηθεί στο κτίριο και τις άλλες δραστηριότητες και δράσεις που θα βρουν ΄΄ φιλοξενία ΄΄ στον συγκεκριμένο χώρο.  Ευχαρίστησε τον Δήμο , τους ντόπιους, τις γυναίκες του χωριού, τους εθελοντές και τους επιχειρηματίες για την σημαντική συμβολή τους στο να γίνουν το όραμα και οι στόχοι,  πραγματικότητα   Έκανε στη συνέχεια αναφορά στα όμορφα τοπία  που μπορεί  κανείς να συναντήσει ανεβαίνοντας προς το Σταυροχώρι και τα σχέδιά τους για την αναβάθμιση κάποιων χώρων ώστε να είναι επισκέψιμοι. 
 
 Τέλος ανέφερε ότι η Βιβλιοθήκη στο  Δημοτικό Σχολείο  θα είναι ανοιχτή  ανήμερα της Παναγίας για όσους επισκεφθούν το χωριό. Εκείνη την ημέρα μάλιστα  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσουρά-Σταυροχωρίου σας προσκαλεί στο παραδοσιακό κρητικό γλέντι , με το συγκρότημα του Μανώλη Ρασιδάκη, στο Δημοτικό σχολείο Σταυροχωρίου.  Τιμή εισόδου 12 ευρώ με πλήρες μενού: ψητό στον ξυλόφουρνο, μεζεδάκια, ρακί και φρούτο.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Κανάκη:

 
 
 
 
Ανακοίνωση του συλλόγου για τις εργασίες στο Δημοτικό Σχολείο : 
Τελειώνουν οι εργασίες για τη βελτίωση της εικόνας των χώρων του Δημοτικού Σχολείου Σταυροχωρίου, για την κάλυψη των αναγκών για να μπορεί να λειτουργήσει στο μέλλον ως ένα Πολιτισμικό κέντρο της περιοχής.
Συγκεκριμένα:
1. Έγινε η ανάπλαση της δυτικής αίθουσας του Σχολείου με ανάδειξη της πέτρας και θα αποτελέσει αίθουσα εκθέσεων και γενικά εκδηλώσεων.
2. Μετά την επίσκεψη και τη θετική συμπαράσταση των Καθηγητών Πανεπιστημίου κ. Απόστολου Παπαϊωάννου και Γιώργου Πατεράκη γίνονται προσπάθειες για την όσο γίνεται συντομότερα αξιοποίηση της λαϊκής δανειστικής Βιβλιοθήκης Σταυροχωρίου με τη συντήρησή της .Για την καλύτερη πρόσβαση στην Πολιτεία και τη σωστότερη λειτουργία της δημιουργείται Σύλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης.
3. Κατασκευάστηκαν: δύο πόρτες του αγροτικού ιατρείου και δυτικής αίθουσας , ράφια στο χώρο του διαδρόμου και το χώρισμα στην αίθουσα του φούρνου, ώστε ο φούρνος να απομονωθεί από την αίθουσα προετοιμασίας.
4. Στην προσπάθειά μας αυτή ο Δήμος Ιεράπετρας μας συμπαραστάθηκε και συνεργάστηκε μαζί μας στην ολοκλήρωση αυτού του έργου της επισκευής και συντήρησης του όλου χώρου, με τη βοήθεια του τοπικού Αντιδημάρχου Μανώλη Βρυγιωνάκη και του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Σταυροχωρίου Γιάννη Ζουμπουλάκη. 
5. Οι τουαλέτες και τα υδραυλικά στο φούρνο έγιναν με τη βοήθεια του Μιχάλη Ζουμπουλάκη.
6. Κατασκευάστηκε κάγκελο με κουπαστή στη σκάλα προς τις τουαλέτες από τον επιχειρηματία Γιάννη Καρύδη καθώς και επισκευή του μεταλλικού παραθύρου στο αγροτικό ιατρείο.
7. Η αίθουσα ετοιμασίας και παρασκευής γλυκών και εδεσμάτων άλλαξε εξ’ ολοκλήρου με άπλετο φωτισμό, πλακάκια, ντουλάπια, ράφια και όλα τα σχετικά, ώστε να τηρούνται οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής και να είναι πολύ λειτουργική.
Μεγάλη θεωρείται η συμβολή των ντόπιων και φίλων επιχειρηματιών ή τεχνικών , εκτός των παραπάνω ,στην μεγάλη αυτή πρωτοβουλία του Πολιτιστικού μας Συλλόγου και αξίζει να τους αναφέρουμε αλφαβητικά: 
ΓΡΑΣΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΛΑΠΠΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ, ΜΑΡΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, MAΡΚΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ , ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ, , Ο.Ε. ΠΑΝΤΑΖΑΚΟΥ- ΠΑΠΑΧΑΤΖΑΚΗ, ΡΟΥΣΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΣΑΜΠΡΟΒΑΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ , ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ(kastriot collaku ).
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές