Χ. Χατζημαρκάκη: Γιατί τέθηκα σε αργία

12:31 μ.μ. - Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022
12:01 μ.μ. - Δευ, 31/31/2022
Image: Χ. Χατζημαρκάκη: Γιατί τέθηκα σε αργία

Τι δηλώνει στον Ηχώ 99,8

Σε αργία έχει τεθεί η δημοτική σύμβουλος, αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κα Χρύσα Χατζημαρκάκη για την περίοδο από 10 Γενάρη εως 10 Φεβρουαρίου όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η κα Χατζημαρκάκη μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τους λόγους που τέθηκε σε αργία λέγοντας πως το 2015 ως πρόεδρος του ΝΠ ΚΟΙΝΩΠΟΛΙΤΙΑ είχε υπογράψει μια απευθείας ανάθεση για την προμήθεια κάποιων τραπεζιών με συγκεκριμένες προδιαγραφές , ύψους περίπου 1000 ευρώ στο πλαίσιο υλοποίησης ενός προγράμματος για να τοποθετηθούν σε ΚΔΑΠ. Αν και απευθύνθηκαν και σε άλλους κατασκευαστές δεν υπήρχε ενδιαφέρον. Η ανάθεση έγινε σε συγγενικό της πρόσωπο και συγκεκριμένα στον πατέρα της προκειμένου να μη χαθεί το πρόγραμμα καθώς εκείνη την περίοδο αναμένονταν έλεγχος. Την ανάθεση υπέγραψαν υπάλληλος της υπηρεσίας, ο Διευθυντής του ΝΠ και η ίδια. Είχε μάλιστα ρωτήσει εάν επιτρέπεται αυτό και η ενημέρωση που έλαβε από την υπηρεσία ήταν ότι δεν υπήρχε κώλυμα καθώς το ποσό ήταν κάτω από 5.000 ευρώ. Εάν γνώριζε ότι υπήρχε κώλυμα θα υπέγραφε ο αντιπρόεδρος. Θα μπορούσε να ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία με την οποία οι εργαζόμενοι θα περνούσαν από ΕΔΕ. Δεν θέλησε ωστόσο να προχωρήσει το θέμα και ανέλαβε την ευθύνη. Η υπόθεση πήρε τελικά τη δικαστική οδό, έλαβε την ελάχιστη ποινή γιατί δεν υπήρχε δόλος, κέρδος, αντίθετα υπήρξε ζημία για την ίδια και την επιχείρηση, όπως εξήγησε .

«Δεν θέλω να κρύψω τίποτα από τους πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε δόλος πίσω από αυτή την ανάθεση», τόνισε μεταξύ άλλων η κα Χατζημαρκάκη.