Χαιρετισμός Μ. Θραψανιώτη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

8:20 π.μ. - Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019
08:11 π.μ. - Σάβ, 09/20/2019
Image: Χαιρετισμός Μ. Θραψανιώτη για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ένα κουδούνι, ένα νέο ξεκίνημα, πολλά χαμόγελα, πολλά όνειρα, πολλές ελπίδες και ενθουσιασμός σήμερα!

Ένα κουδούνι, ένα νέο ξεκίνημα, πολλά χαμόγελα, πολλά όνειρα, πολλές ελπίδες και ενθουσιασμός σήμερα! Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά μέσα από την καρδιά μου να βρίσκουν κάθε μέρα κάτι για να είναι χαρούμενα και δημιουργικά.
 
Να ρουφήξετε κάθε σταγόνα όχι απλής πληροφορίας αλλά γνώσης, για να έχετε τα εφόδια που μπορεί να σας προσφέρει το σχολείο. Να χτίσετε αληθινές φιλίες που μπορεί να κρατήσουν μια ζωή. Ούτε μια στιγμή να μην υποτιμήσετε τον εαυτό σας και να θυμάστε πάντα, ότι ο δάσκαλος μαθαίνει από σας όπως και σεις από αυτόν! Εκτιμήστε όσα κάνουν για σας οι δάσκαλοι σας κάτω από αντίξοες συνθήκες πολλές φορές.
 
Το σχολείο μας μαθαίνει την συνεργασία, μας προσφέρει την κοινωνικοποίηση. Να σέβομαι τον συμμαθητή μου όπως τον εαυτό μου, γι αυτό οι αποκλεισμοί και η βία δεν έχουν χώρο σε αυτό,  παρά μόνο η άμιλλα, η δικαιοσύνη και η εκτίμηση στο διαφορετικό.
 
Η αληθινή συνεργασία και η καλή σχέση γονιών και εκπαιδευτικών αποτελεί βασική προϋπόθεση για την πρόοδο και τη μάθηση στο σχολείο.
Μην ξεχνούμε την ρήση του Μεγαλέξανδρου αναφερόμενος στον Αριστοτέλη:
«Στους γονείς μου οφείλω το ζειν και στους δασκάλους μου το ευ  ζειν ».
 
Καλή αρχή, καλή δύναμη και υγεία σε όλους, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς!
 
Ιδιαίτερες ευχές στα παιδιά που άκουσαν για πρώτη φορά το κουδούνι σήμερα! Η αρχή λένε είναι δύσκολη, αλλά  η συνέχεια  θα είναι συναρπαστική!
 
Μανόλης Θραψανιώτης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ