Χαιρετισμός Μ. Θραψανιώτη στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου

8:35 π.μ. - Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019
08:08 π.μ. - Παρ, 30/35/2019
Image: Χαιρετισμός Μ. Θραψανιώτη στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής Αγίου Νικολάου

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Κύριε Δήμαρχε, αγαπητέ  Αντώνη 
   
Σ' ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση  στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής του Δήμου Αγίου Νικολάου. 
 
Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά να δώσω το παρόν  στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, στον Δήμο τον οποίο υπηρέτησα για πολλά χρόνια. Λυπάμαι  όμως ειλικρινά γιατί οι υποχρεώσεις δεν μου το επιτρέπουν όπως και προσωπικά σε ενημέρωσα. 
 Επιτρέψτε  μου λοιπόν να συγχαρώ  τόσο εσάς για την επανεκλογή σας όσο και τους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της νέας δημοτικής περιόδου. 
 
Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση με τον νόμο Κλεισθένη και την απλή αναλογική, είναι ανάγκη να υπάρξουν συνεργασίες  και συναινέσεις των παρατάξεων που προέκυψαν από  τις εκλογές, για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό  αποτέλεσμα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των δημοτών.
   
Από μέρους μου θέλω να διαβεβαιώσω, ότι και  από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  με βάση την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, θα είμαι παρών στην προσπάθεια ολοκλήρωσης των έργων που δρομολογήθηκαν  με την κυβέρνηση Σύριζα, με κορυφαίο την χωροθέτηση του Μεσογειακού Πανεπιστημίου στο Λασίθι, μεταξύ των οποίων η Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, το Ινστιτούτο Οικονομικής Ανάλυσης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού.  όπου μαζί με το πανεπιστημιακό τμήμα Διοίκησης Οικονομίας αποτελούν την βάση για την παραπέρα ανάπτυξη του. 
 
Στην προηγούμενη περίοδο μπορέσαμε να δώσουμε λύση σε πολλά θέματα που χρόνιζαν, όπως την παραχώρηση του Ειρηνοδικείου, την διασφάλιση της παραμονής της ΑΣΤΕΚ, την τροποποίηση των όρων δόμησης του σχεδίου Νεάπολης  αλλά και τις χρηματοδοτήσεις από τον Φιλόδημο και άλλες πηγές, για έργα που ήταν αναγκαία, όπως τα ιεραρχούσε η Δημοτική Αρχή. 
   
 
Το ίδιο και τώρα, θα είμαι παρών και αρωγός στην επίλυση προβλημάτων, που ούτως ή άλλως υπάρχουν, σε συνεργασία  με τους τοπικούς φορείς. 
 
Καλή επιτυχία στο έργο σας. 
 
Με ιδιαίτερη  εκτίμηση
Μανόλης Θραψανιώτης 
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ