Χανιά: Οι έμποροι απέκλεισαν την Τράπεζα Ελλάδας- “Η υπομονή μας εξαντλήθηκε”

9:02 π.μ. - Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021
09:01 π.μ. - Δευ, 11/02/2021
Image: Χανιά: Οι έμποροι απέκλεισαν την Τράπεζα Ελλάδας- “Η υπομονή μας εξαντλήθηκε”

Σε αποκλεισμό του καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδας, προχώρησε από τις 7 το πρωί ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου:

Η υπομονή μας εξαντλήθηκε, εφαρμόστε λύσεις καλύτερες από το ολικό lockdown στο λιανεμπόριο.

Για ακόμα μια φορά το μικρό και πολύ μικρό λιανεμπόριο πληρώνει. Πληρώνει που τηρούσε και τηρεί όλα τα μέτρα εναντίων του covid-19, πληρώνει που στάθηκε όρθιο στα 10 χρόνια ανελέητων φοροεισπρακτικών πολιτικών, πληρώνει που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους και κρατάει  την κοινωνία όρθια, πληρώνει και απλά φαίνεται να είναι το εξιλαστήριο θύμα όλης αυτής της κατάστασης σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Η υπομονή έχει και τα όρια της. Σας  ζητήσαμε  επανειλημμένες φορές να αξιολογήσετε ανά περιοχή το επιδημιολογικό φορτίο όπως η Κρήτη και δεν το κάνατε, σας προτείναμε το clickintheshop με ραντεβού και στα μισά άτομα που είχατε αποφασίσει το καλοκαίρι και πάλι δεν το κάνατε, σας ζητήσαμε να πάνε πίσω οι φόροι όπως ο ενφια και ο φόρος εισοδήματος και  πάλι δεν το κάνατε, σας ζητήσαμε μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ όπως στην εστίαση και πάλι δεν είδαμε ανταπόκριση, ήρθε λοιπόν η ώρα και εμείς να κινηθούμε ακόμα πιο δυναμικά.

Αντιλαμβανόμενοι της ευθύνη της θέσης μας και πάντα σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα προχωράμε σε αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος την Δευτέρα 11/1/21 και ώρα 07.00 το πρωί. Όπως λοιπόν μας κλείνετε τα μαγαζιά και μας κρατάτε κλειστά στερώντας μας τις τελευταίες ελπίδες να κρατηθούμε ζωντανοί σε αυτήν την κρίση έτσι και εμείς κλείνουμε το δικό σας «μαγαζί». Και τα κάνουμε έτσι γιατί εάν μπορούσαμε και δεν υπήρχε η υγειονομική κρίση θα υπήρχαν εκατοντάδες χιλιάδες απλών πολιτών που θα διαδήλωναν για να πάψει επιτέλους αυτός ο οικονομικός αφανισμός  των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Παράλληλα διεκδικούμε τα ελάχιστα για την επιβίωση μας:

Πλήρη στελέχωση με τεχνολογικό και υγειονομικό εξοπλισμό και προσλήψεις μονίμου προσωπικού για το Νοσοκομείο Χανίων

Επιδότηση των εισφορών ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων για όσο διάστημα κρατούν τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων

Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ από το οικ έτος 2019 με άμεση ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων στο επίδομα ειδικού σκοπού με ύψος 1000 ευρώ ανά μηνά έκαστος

Το άμεσο άνοιγμα των καταστημάτων μας με τους προβλεπόμενους υγειονομικούς όρους και με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Καταλήγοντας αναρωτιόμαστε… Ποιος άραγε σταθμίζει να ανοίξουν τα supermarkets και με ποιο κριτήριο τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά? Με ποια κριτήρια σταθμίζουμε την λειτουργία των Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ αφήνουμε ανθρώπους δίχως χρήματα και με χρέη  την επόμενη ημέρα?

Κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι βουλευτές, η υπομονή εξαντλήθηκε, βρείτε λύσεις καλύτερες από το ολικό lockdown για να βρείτε και αύριο μαγαζιά και καταστήματα στις γειτονιές. Για να βρείτε και αύριο την κοινωνία όρθια. Προτάσεις υπάρχουν, κάντε αξιολόγηση και πράξετε τα δέοντα.

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews

Zarpanews.gr