Χαριστική βολή για τα χωριά η κατάργηση των τοπικών συμβουλίων λένε οι πρόεδροι των Τ.Κ. Ιεράπετρας

10:19 π.μ. - Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
10:04 π.μ. - Τετ, 26/19/2017
Image: Χαριστική βολή για τα χωριά η κατάργηση των τοπικών συμβουλίων  λένε οι πρόεδροι των Τ.Κ. Ιεράπετρας

Διαφωνούμε με την κατάργηση ζητάμε αναβάθμιση αρμοδιοτήτων αποφασίστηκε στη σύσκεψη των προέδρων - Συνεντεύξεις

Πραγματοποιήθηκε  χθες η σύσκεψη  των τοπικών συμβουλίων του δήμου Ιεράπετρας όπου συζητήθηκαν τα όσα προβλέπονται στο  υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση. Από τη συνάντηση όπως δήλωσε στον ΗΧΩ fm 99,8 ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μουρνιών ο οποίος και συγκάλεσε τη σύσκεψη ως παλαιότερος και επί σειρά ετών πρόεδρος , προέκυψε η  κάθετη αντίθετη των παρευρισκομένων στο ενδεχόμενο κατάργησης των Τοπικών Συμβουλίων  όπως προβλέπεται στο νέο σχέδιο για τους ΟΤΑ. 
Όχι μόνο διαφωνούμε στην κατάργηση των Τοπικών Συμβουλίων γιατί κάτι τέτοιο θα υποβαθμίσει τα χωριά, αλλά ζητάμε την διατήρηση αλλά και την αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων τους και να έχουν λόγο για όσα συμβαίνουν και σχεδιάζονται στα χωριά. Ηα απόφαση που πάρθηκε θα μεταφερθεί στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο όπου θα συζητηθεί το θέμα, ανέφερε ο κ. Δαμασκηνάκης. 
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Δαμασκηνάκη:


 

Αναλόγως τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχείας Άμμου κ. Γιώργος Ραπάνης ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ήδη ως τοπικά συμβούλια αλλά και στις ανάγκες των χωριών που εάν μείνουν χωρίς συμβούλια τίθεται το σοβαρό ερώτημα ποιος θα τα εκπροσωπεί και θα διεκδικεί λύσεις για τα προβλήματα των κατοίκων
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Ραπάνη:



 
 
 
Επίσης ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέξανδρος Παντελάκης που τόνισε ότι ο ρόλος των προέδρων και των Τοπικών συμβουλίων είναι σημαντικός γιατί εκπροσωπούν  τα χωριά και τους κατοίκους τους , μεταφέρουν τα προβλήματα και διεκδικούν λύσεις.  Εργάζονται με  ανιδιοτέλεια προς όφελος του χωριού τους. Ο νόμος  δίνει τη χαριστική βολή στις κοινότητες, στα χωριά μας, επεσήμανε.  
 

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Παντελάκη: