Χατζάκης: Ενδιαφέρον για εσωτερικό τουρισμό στην Ιεράπετρα - Μουδιασμένη η αγορά του εξωτερικού

11:46 π.μ. - Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
11:06 π.μ. - Δευ, 01/46/2020
Image: Χατζάκης: Ενδιαφέρον για εσωτερικό τουρισμό στην Ιεράπετρα - Μουδιασμένη η αγορά του εξωτερικού

Προσαρμογή των ξενοδοχείων στα μέτρα κορωνοϊού που δεν είναι αποτρεπτικά για τον τουρισμό

Ανοίγουν σιγά σιγά ξενοδοχεία στη χώρα μας με μεγάλη καθυστέρηση στην έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου λόγω των μέτρων της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην Ιεράπετρα η τουριστική αγορά είναι μουδιασμένη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπάρχει ενδιαφέρον από προμηθευτές, παραγγελιοδόχους, πωλητές εταιριών που θέλουν να έρθουν να δουν από κοντά τους πελάτες τους. Αντιθέτως το ενδιαφέρον από τουρίστες άλλων χωρών είναι περιορισμένο, «μουδιασμένο» θα λέγαμε δεδομένου εξάλλου δεν έχουν ανοίξει οι διεθνείς πτήσεις προς το Ηράκλειο οπότε υπάρχει διστακτικότητα. Το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα αυτό θα το βλέπουμε μέρα με τη μέρα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 το μέλος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ν.Α. Κρήτης κ. Γιώργος Χατζάκης.

Σε ότι αφορά στα μέτρα προστασίας ανέφερε ότι ήδη οι ξενοδόχοι ξεκίνησαν από μόνοι τους να λαμβάνουν μέτρα ωστόσο όμως μόλις εχθές ανακοινώθηκαν μέτρα τα οποία οι ξενοδόχοι μελετούν προκειμένου άμεσα να εφαρμοστούν. Τα μέτρα έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των πελατών, τη διάρκεια διαμονής, τη λειτουργία του μπουφέ, των εστιατορίων, τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων, την καθαριότητα κ.α. Σίγουρα οι διαδικασίες και τα μέτρα δεν είναι αποτρεπτικά, απλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε, σημείωσε ο κ. Χατζάκης.

Επεσήμανε ότι μπορεί να υπάρχουν ξενοδοχεία ανοιχτά , ωστόσο όμως θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η κατάσταση στις άλλες χώρες από όπου η Ελλάδα γενικότερα και ειδικότερα η περιοχή μας προσελκύει τουρισμό. Τι θα ισχύσει στις χώρες τους, εάν έχουν κρούσματα, πως εξελίσσεται η πανδημία, τι θα γίνει με τα πρωτόκολλα υγείας κ.α. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ελπίζουμε το καλύτερο σε μια πολύ δύσκολη τουριστική χρονιά.