Χατζημαρκάκη: Δεν δεχόμαστε μαθήματα πολιτικής και αυτοδιοίκησης από τον κ. Πανταζή

11:32 π.μ. - Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
11:11 π.μ. - Τρί, 24/32/2020
Image: Χατζημαρκάκη: Δεν δεχόμαστε μαθήματα πολιτικής και αυτοδιοίκησης από τον κ. Πανταζή

Η απάντηση Πανταζή, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης " Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα"

Συζήτηση περί πρασίνου σήμερα στην εκπομπή Καλημέρα Λασίθι με τη Μαρία Τσαγκαράκη με ιδιαίτερη αναφορά στα δέντρα της πλατείας και στην κοπή δέντρων σε χώρο του Νοσοκομείου. Επί του θέματος τοποθετήθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Γεωργαλάκης ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ .

Με αφορμή τα παραπάνω μίλησε στην εκπομπή και η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη η οποία ανέφερε ότι επί της παρούσας δημοτικής αρχής συστάθηκε υπηρεσία πρασίνου ενώ δεν υπήρχε. Προσωπικό για τη στελέχωσή της έχει ζητηθεί ωστόσο όμως δεν γίνονται προσλήψεις στους δήμους. Εγκρίνονται οι θέσεις αλλά δεν γίνονται προκηρύξεις. Η υπηρεσία πρασίνου όμως έχει προσωπικό που ασχολείται καθημερινά με αυτές τις εργασίες. Γίνονται επίσης αναθέσεις πρασίνου σε εργολάβους. Όσο για τους κανονισμούς δεν δεχόμαστε μαθήματα από τον κ. Πανταζή ο οποίος όταν διετέλεσε αντιδήμαρχος καταστρατηγούσε τον κανονισμό για τα κοιμητήρια. Μέσα σε έναν μήνα πριν φύγει από αντιδήμαρχος έδωσε 17 τάφους χωρίς κανέναν κανονισμό. Δεν άκουσα τον κ. Πανταζή να κάνει αναφορά στο όνομα του Διοικητή του Νοσοκομείου προφανώς γιατί είναι κολλητός με μέλος της παράταξής του. Αλλά πάντα πρέπει να καταλήξουμε οτι φταίει ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή. Είμαι υποχρεωμένη να υπερασπιστώ και τις υπηρεσίες του δήμου και τη παράταξή στην οποία ανήκω. Μαθήματα πολιτικής και αυτοδιοίκησης θα πάρουμε από τον κ. Πανταζή που ενώ ήταν αντιδήμαρχος και ενώ ήταν αντιδήμαρχος έψαχνε να φτιάξει το ψηφοδέλτιό του, είπε μεταξύ άλλων η κα Χατζημαρκάκη προσθέτοντας ότι εάν χρειαστεί θα επανέλθει με στοιχεία.

-

Τη δική του απάντηση έδωσε ο κ. Πανταζής λέγοντας οτι κάνουν καλοπροαίρετη κριτική και αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Επιζητούν το διάλογο και τη σύσταση επιτροπών για κάθε ζήτημα. Ως προς το θέμα της εφαρμογής του κανονισμού κοιμητηρίου, και προβλέπετε και δεν είναι ο αριθμός που επικαλέστηκε η κα αντιδήμαρχος. Η κα Χατζημαρκάκη παρουσιάζει μια εικόνα που δεν ισχύει και την προκαλώ να φέρει στο δημοτικό συμβούλιο τα στοιχεία οπότε θα λάβει και απαντήσεις , είπε ο κ. Πανταζής.