Χατζημαρκάκη: Δήμος και ΕΕΣ αναλαμβάνουν τη μεταφορά ηλικιωμένων για να εμβολιαστούν αφού κλείσουν ραντεβού

11:40 π.μ. - Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021
11:02 π.μ. - Δευ, 01/40/2021
Image: Χατζημαρκάκη: Δήμος και ΕΕΣ αναλαμβάνουν τη μεταφορά ηλικιωμένων για να εμβολιαστούν αφού κλείσουν ραντεβού

Τέλος της εβδομάδας test drive through στον Δήμο Ιεράπετρας από τον ΕΟΔΥ

Συνεχής είναι η προσπάθεια του Δήμου Ιεράπετρας ώστε να δράσει προληπτικά σε μια προσπάθεια προστασίας από τον κορωνοϊό όπως δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη. Ήδη έχουν γίνει 1000 περίπου rapid test και συνεχίζονται. Τεστ γίνονται και στους εργαζόμενους στον Δήμο, στις δομές που σύμφωνα με όσα προβλέπονται είναι ανοιχτές αλλά και οργανωμένα, ομαδικά τεστ μετά από συνεργασία με φορείς όπως έγιναn χθες σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αφορμή το σημερινό άνοιγμα των Γυμνασίων. Είχαν προηγηθεί και τεστ σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας. Για αυτό άλλωστε, όπως είπε, τους εξέπληξε που οι Δημοτικές Επιτροπές Υγείας και Παιδείας εισηγήθηκαν με πρόσφατη επιστολή τους τη διενέργεια τεστ, αφού ήδη γίνονται.

Πρόσθεσε οτι σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αλλά και μετά από συνεννόηση με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ υπάρχει μέριμνα για τη μεταφορά ηλικιωμένων που δεν έχουν άλλο τρόπο μετακίνησης ώστε να μεταβούν στο εμβολιαστικό κέντρο για να εμβολιαστούν. Εξήγησε οτι αφού ο ενδιαφερόμενος κλείσει το ραντεβού μέσω της ειδικής πλατφόρμας ή του ΚΕΠ του Δήμου Ιεράπετρας , ή μέσω φαρμακείου , μπορεί στη συνέχεια να ενημερώσει τον Δήμο στο 28423 40301 οτι δεν μπορεί να μεταφερθεί και ο δήμος μεσολαβεί με τους παραπάνω φορείς ώστε να τον μεταφέρουν στο εμβολιαστικό κέντρο.

Η κα Αντιδήμαρχος θέλησε να ξεκαθαρίσει οτι υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για τον ρόλο των Δήμων και σε καμία περίπτωση ο Δήμος δεν είναι Νοσοκομείο. Όποιος έχει συμπτώματα και θέλει να κάνει τεστ θα πρέπει να μεταβαίνει στο Νοσοκομείο. Ο Δήμος οργανωμένα πραγματοποιεί τεστ, μετά από συνεννόηση.

Πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες πιθανότατα την Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνουν drive test από τον ΕΟΔΥ.

-