Χερσαία ζώνη λιμένα απέκτησε το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ιεράπετρας

6:32 μ.μ. - Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017
06:01 μ.μ. - Τρί, 03/32/2017
Image: Χερσαία ζώνη λιμένα απέκτησε το δημοτικό λιμενικό ταμείο Ιεράπετρας

Χερσαία ζώνη λιμένος απέκτησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας μετά την δημοσίευση στο υπ’ αριθμ 33/22/2/2017 ΦΕΚ της σχετικής απόφασης

Μια σημαντική διαδικασία που είχε ξεκινήσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας πριν δύο περίπου χρόνια σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ολοκληρώθηκε με δύο τμήματα του παραλιακού μετώπου της πόλης της Ιεράπετρας να περνούν πλέον στην ιδιοκτησία του.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, κ. Αντώνης Πετράς « Η αρχική προσπάθεια και ο σχεδιασμός του Δ.Λ.Τ. Ιεράπετρας ήταν η ένταξη όλου του παραλιακού μετώπου από το ανοικτό γυμναστήριο μέχρι και την περιοχή της Ναυμαχίας στην Ζώνη λιμένα προκειμένου μέσα από τη διαδικασία ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης να αξιοποιηθεί όλο το παραλιακό μέτωπο με την κατασκευή νέων λιμενικών εγκαταστάσεων, όπως μαρίνας και λιμενοβραχίονα ικανού για την πλαγιοδέτηση κρουαζιερόπλοιου, καθώς επίσης και να αναβαθμιστεί αισθητικά μέσα από αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις.
Ωστόσο, παρά τις όποιες προσπάθειες η τελική απόφαση περιορίζει ουσιαστικά την εξομοιούμενη με χερσαία ζώνη λιμένα στο Αλιευτικό καταφύγιο της Ιεράπετρας και στο τμήμα της νέας Προβλήτας πίσω από το παλιό Δημαρχείο».
Στη σημασία του επιτεύγματος, αλλά και στη συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αποτελούσε πρωταρχικό στόχο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου αναφέρθηκε επίσης ο κ. Πετράς, ευχαριστώντας την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας, τον αντιδήμαρχο, κ. Μάνο Λουτσέτη και τους εργαζόμενους, καθώς επίσης και τον Τοπογράφο Μηχανικό, κ. Βασίλειο Δεσποτάκη για τη θετική συμβολή τους στην ολοκλήρωση του σημαντικού για τον τόπο έργου.
Όπως τόνισε σημαντική προτεραιότητα πλέον είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων και αναγκαίων έργων για την προστασία του λιμανιού, καθώς επίσης και η συνέχεια της προσπάθειας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για τον καθορισμό χώρου εξομοιούμενου με χερσαία ζώνη σε όλα τα αλιευτικά καταφύγια του Δήμου Ιεράπετρας, όπως του Μακρύ Γιαλού, της Γρα Λυγιάς, του Μύρτους, της Παχειά Άμμου και των Φερμών μέσα στο 2017.