Χηνόπουλος: Αισθητά μειωμένη η επισκεψιμότητα στη Χρυσή

2:59 μ.μ. - Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
02:08 μ.μ. - Παρ, 07/59/2020
Image: Χηνόπουλος: Αισθητά μειωμένη η επισκεψιμότητα στη Χρυσή

Γιατί η έλλειψη καντίνας επιβάλλει τη συνεχή παρουσία πλοίου στην προβλήτα του νησιού

Η έλλειψη τουαλετών και καντίνας καθιστά απαραίτητη την συνεχή παραμονή πλοίου στην προβλήτα που δένουν τα πλοία στη Χρυσή, επισημαίνει σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99.8 ο επιχειρηματίας τουρισμού και εκπρόσωπος της εταιρίας Cretan Daily Cruises κ. Θανάσης Χηνόπουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενότητα - Συνεργασία- Ανάπτυξη για την Ιεράπετρά μας. Όπως εξηγεί τα πλοία αποβιβάζουν τους επισκέπτες και στη συνέχεια απομακρύνονται στα ανοιχτά ως την ώρα της επιστροφής. Φέτος όμως με το ιδιαίτερο καθεστώς που επικρατεί με έλλειψη καντίνας ο επισκέπτης δεν έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί πχ ούτε ένα μπουκάλι νερό εάν εκτάκτως το χρειαστεί. Ένα σοβαρό θέμα είναι και η έλλειψη τουαλετών με ότι αυτό συνεπάγεται. Ως εταιρία πρόκειται να συντάξουν μια επιστολή ζητώντας από τους αρμόδιους να επιτρέψουν την παραμονή πλοίου εναλλάξ από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται ή με όποιο άλλο τρόπο υποδείξουν οι αρμόδιοι.

Σε άλλο σημείο ο κ. Χηνόπουλος είπε ότι τηρούνται τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για τον κορωνοϊό και έλεγχοι γίνονται από τη λιμενική αρχή.

Ως προς την καθαριότητα ο δήμος στέλνει υπαλλήλους που μεριμνούν.

Σε σχέση τώρα με την επισκεψιμότητα ήταν σαφώς πολύ μειωμένη. Η κίνηση για τον μήνα Ιούλιο ήταν μόλις στο 20% σε σχέση με πέρυσι. Λίγο καλύτερα αναμένονται τα ποσοστά για τον Αύγουστο εκτός απροόπτου, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Χηνόπουλος με βάση τα στοιχεία της εταιρείας που εκπροσωπεί.