Χίος: Σύλληψη 31χρονου Σύρου που φέρεται να κακοποιεί 3χρονο παιδί στη Σούδα

10:59 π.μ. - Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016
10:12 π.μ. - Τετ, 14/59/2016
Image: Χίος: Σύλληψη 31χρονου Σύρου που φέρεται να κακοποιεί 3χρονο παιδί στη Σούδα

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών βρίσκεται 31χρονος άνδρας που εμφανίζεται σε βίντεο να κακοποιεί ένα τρίχρονο αγόρι στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο

Το βίντεο έγινε αντιληπτό το πρωί της Τρίτης από εργαζομένους του δήμου Χίου στον καταυλισμό της Σούδας, και δείχνει το παιδί να κακοποιείται από έναν άνδρα του οποίου το πρόσωπο δεν φαίνεται, μέσα στην ντουζιέρα στον καταυλισμό. Συγκεκριμένα το βίντεο που φέρεται να τραβήχτηκε τη Δευτέρα, δείχνει το παιδί που, ενώ βρίσκεται μέσα στην ντουζιέρα και δέχεται χτυπήματα, πέφτει και ξανασηκώνεται έως ότου κάποιος τρίτος σταματά το βασανισμό του.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο αρμόδιος για τον καταυλισμό αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός μαζί και η οργάνωση «Χαμόγελο του παιδιού» προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία η οποία και πολύ σύντομα συνέλαβε 31χρονο Σύρο πρόσφυγα που φέρεται να είναι πατέρας του παιδιού και ο οποίος ήδη κρατείται.
 
Ο φερόμενος ως πατέρας του παιδιού ερευνάται αν έχει απαγάγει το παιδί από άλλη οικογένεια Σύρων προσφύγων και χρησιμοποιούσε το βίντεο για να τους εκβιάσει. Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει ότι η γυναίκα του είναι στην Τουρκία με ένα άλλο παιδί και με το βίντεο ήθελε να την πείσει να περάσει και αυτή στη Χίο. Πάντως μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διερευνάται ο ισχυρισμός του δράστη, καθώς αναζητείται η γυναίκα που υποδεικνύει ως σύζυγο του και μητέρα του παιδιού.
 
Επίσης διερευνώνται πληροφορίες αλλά και φωτογραφίες που δείχνουν τον συλληφθέντα οπλισμένο, σύμφωνα με τις οποίες είχε σχέσεις με την οργάνωση ISIS. Στην υπόθεση, έχουν εμπλακεί τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ.
 
Το παιδί με εντολή της Εισαγγελίας της Χίου παραδόθηκε σε μη κυβερνητική οργάνωση που δρα στη Χίο και περιθάλπει ανήλικους πρόσφυγες.