Χνάρης για τη μη συμμετοχή Κρητικών στο συλλαλητήριο των αγροτών: "Οι εκπρόσωποι των αγροτών δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων"

12:43 μ.μ. - Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024
12:02 μ.μ. - Πέμ, 22/43/2024
Image: Χνάρης για τη μη συμμετοχή Κρητικών στο συλλαλητήριο των αγροτών: "Οι εκπρόσωποι των αγροτών δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων"

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ρεθύμνης μίλησε στον Ηχώ 99,8

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Ηχώ 99,8 ο κ. Εμμ. Χνάρης, Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και Υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η αύξηση του κόστους παραγωγής και η νέα ΚΑΠ είναι κάποια από τα πολλά προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες και κάνουν το μέλλον τους να φαίνεται δυσοίωνο. Οι αγρότες όλης της Ελλάδας βρέθηκαν στους δρόμους προκειμένου να προβάλουν τα δίκαια αιτήματά τους. «Αν συνεχίσουν να υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, δυστυχώς ο αγρότης δεν θα έχει την δυνατότητα να πραγματοποιήσει την παραγωγική διαδικασία. Δεν έχουν δει πραγματικές λύσεις.»

Επιπροσθέτως, άλλα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα οι αγρότες της Ελλάδας. Ουσιαστικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια συνεχής διαπραγμάτευση. Όμως τα προβλήματα της Κρήτης είναι κοινά με αυτά της υπόλοιπης Ελλάδας.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η αύξηση στο κόστος παραγωγής αγγίζει το 25-30%. «Οι κινήσεις του πρωθυπουργού φαίνεται να είναι αποσπασματικές.»

Ο κ. Χνάρης έθιξε το γεγονός ότι οι αγρότες απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν φάρμακα με συγκεκριμένες δραστικές ουσίες ενώ απ’ την άλλη γίνονται εισαγωγές προϊόντων με αυτά τα φάρμακα.

Σε ερώτηση σχετικά με τους νέους αγρότες, ο κ. Χνάρης υποστήριξε πως μετά από 10 χρόνια παρατηρείται να μένουν μόλις οι μισοί αγρότες στο πρόγραμμα. « Άρα δεν υπάρχει επιτυχία στο πρόγραμμα και πρέπει να δοθούν ισχυρά κίνητρα παράλληλα με παραπάνω υποχρεώσεις προκειμένου να μένουν στο επάγγελμα για περισσότερο καιρό.» Άλλο ένα ζήτημα αποτελεί ότι στην Ελλάδα υποφέρουμε από την πολλή γραφειοκρατία, γι’ αυτό και πρέπει να μειωθεί.