Χωρίς νερό άρδευσης η περιοχή Μπαμπακιά Λάκκος Ανατολής – Έντονες διαμαρτυρίες των παραγωγών

8:38 π.μ. - Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019
08:10 π.μ. - Παρ, 25/38/2019
Image: Χωρίς νερό άρδευσης η περιοχή Μπαμπακιά Λάκκος Ανατολής – Έντονες διαμαρτυρίες των παραγωγών

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ

Με τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Παπαδάκη και καλλιεργητές της κοινότητας Ανατολής συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας για να συζητήσουν τις επόμενες ενέργειες προκειμένου να είναι σε θέση να αρδευτούν οι καλλιέργειες του οικισμού «Μπαμπακιάς Λάκκος». 
 
Επιπλέον, ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της κοινότητας Ανατολής κ. Βασίλη Ζαχαρόπουλο για συζήτηση επί του εν λόγω θέματος αλλά και για επιπλέον θέματα που αφορούν την κοινότητα της Ανατολής.

Συγκεκριμένα, στον οικισμό Μπαμπακιάς Λάκκος ο Δήμος Ιεράπετρας υλοποίησε ένα έργο άρδευσης που περιλαμβάνει νέο αντλητικό συγκρότημα, νέες δεξαμενές, καταθλιπτικό αγωγό μήκους 2.000 μέτρων και δίκτυο διανομής νερού άρδευσης συνολικού μήκους 1.600 μέτρων. Ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας έχει αποφασίσει τη διάθεση της απαραίτητης ποσότητας νερού και απομένει η ηλεκτροδότηση του αντλητικού συγκροτήματος ώστε να καταστήσει δυνατή η άρδευση της περιοχής.
 
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας:
 
«Συμμεριζόμενος την αγωνία των καλλιεργητών που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση που ενώ έχουν στη διάθεσή τους ένα νέο αρδευτικό έργο έτοιμο προς λειτουργία αδυνατούν να αρδεύσουν τις περιουσίες τους, ευελπιστώ ότι μετά τις προσπάθειες που έχουν γίνει από τις υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας και τον ΤΟΕΒ Ιεράπετρας θα ξεπεραστούν σύντομα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που υπάρχουν και θα δώσουμε άμεσα τη δυνατότητα άρδευσης στη συγκεκριμένη περιοχή».